Поділитись:

В Україні з'явиться реєстр виробників органічної продукції

Понеділок, 08 серпня 2016, 18:50

Уряд затвердив порядок ведення реєстру виробників органічної продукції.

Проект постанови розроблено, відповідно до частини третьої статті 13 Закону України "Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини", – повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Інформаційно-довідкова база дасть змогу отримати дані про оцінку відповідності виробництва та наявності сертифікату цієї продукції.

Зі слів міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового, доступ до реєстру буде безплатним. За оприлюднення інформації та її підтримку в актуальному стані відповідатиме Держпродспоживслужба, на сайті якої буде реєстр.

"Кількість компаній, готових запропонувати українцям органічну продукцію, зростає. Тому задля забезпечення інтересів споживачів ми хочемо запровадити відповідний реєстр", – зазначив міністр.

Як повідомив Кутовий, відомості будуть внесені у реєстр Держпродспоживслужбою протягом 5 робочих днів після надходження у службу копії сертифікату.

"Такі зміни пожвавлять роботу галузі органічного виробництва та сприятимуть наповненню внутрішнього ринку високоякісними продуктами харчування", – резюмував Тарас Кутовий.

Нагадаємо, що органічне виробництво є одним із пріоритетів нової команди Міністерства, яка розробила концепцію "3+5". Стратегія передбачає конкретні шляхи реформування галузі: державна підтримка фермерів, реформа держпідприємств та чесний і прозорий обіг землі – і 5 напрямків, які витікають із них. Це розширення ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, розвиток сільських територій, зрошення і безпека харчової продукції.

Надрукувати
мітки:
коментарів