Поділитись:

Дві волинські шахти можуть ліквідувати

Понеділок, 08 серпня 2016, 14:54

На більшості державних шахт застаріле обладнання, що призводить до неефективності їх роботи. Саме тому 17 копалень, серед яких дві волинські, можуть ліквідувати.

Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолій Корзун, – інформує БУГ.

Так, під час наради, яка відбулась 4 серпня за участю Міністра Ігоря Насалика та заступника Міністра Анатолія Корзуна, обговорили проблемні питання роботи галузі. Ігор Насалик запевнив шахтарів, що міністерство вживає необхідних заходів для погашення заборгованості із заробітної плати. Зокрема, прийнято рішення про перерозподіл коштів, виділених Міненерговугілля із Державного бюджету, і ці 200 млн гривень найближчим часом дійдуть до шахтарів.

Окрім того, міністр запропонував здійснювати виплати шахтарям двічі на місяць, як це передбачено галузевою угодою, щоб усі шахтарі мали рівні умови і вчасно отримували зароблені кошти.

Анатолій Корзун детально проаналізував стан справ у вугільній галузі, зокрема, зупинився на проблемах безпечних умов праці та виплати заробітної плати шахтарям. Заступник Міністра наголосив, що на більшості державних шахт застаріле обладнання, що призводить до неефективності їх роботи. Враховуючи усі проблеми управління подало список підприємств (шахт), які у разі необхідності будуть ліквідовані, серед 17 копалень зазначено "Шахту №1 Нововолинську" та "Шахту №9 Нововолинську".

Надрукувати
мітки:
коментарів