«Слугу»-хабарника Олександра Юрченка затримували за крадіжку чотирьох пляшок пива

Четвер, 17 вересня 2020, 14:00

Нардепа від "Слуги народу" Олександра Юрченка затримали за крадіжку чотирьох пляшок пива "Старопрамен".

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов 

За даними джерел Цензор.Нет в Національному антикорупційному бюро, в ході розслідування вимагання хабаря народним депутатом було встановлено, що 25 листопада 2009 року в журналі реєстрації злочинів Голосіївського районного управління внутрішніх справ було зафіксовано затримання Юрченка за крадіжку чотирьох пляшок пива "Старопрамен" в магазині "Каштан" за адресою Велика Васильківська, 92.

4 грудня 2009 року у справі була виписана відмова в порушенні кримінальної справи. Наразі сам відмовний матеріал з якихось причин знищений.

"Ця обставина може бути однією з причин, чому Офіс Президента так довго намагався приховати Юрченка від пред'явлення підозри – ймовірно, час використовувався для зачистки деяких документів. Факт включення в списки "Слуг" людей з непорядними фактами в біографії, які ховалися при висуванні в кандидати в депутати, може завдати величезної шкоди нинішній виборчій кампанії "Слуг" на місцевих виборах", – зазначив Бутусов. 

Судячи із записів, опублікованими НАБУ, а також відповідно до джерел у фракції Слуга народу, Юрченко був висунутий на 211-й округ за поданням одного з найвпливовіших Слуг - народного депутата Андрія Холодова. Сам Холодов зв'язку з Юрченко заперечує. Однак судячи з розмов підозрюваних на відеозаписах і по реальному впливу Холодова в Києві і в Офісі президента ця версія видається цілком вірогідною. Холодову належить найбільша мережа кіосків в Києві з продажу сигарет.

Нагадаємо: на хабарі затримали помічника депутата Олександра Юрченка, який взяв перші 13 тис. із 20 тис. доларів, які призначалися нардепу Юрченку за законопроєкт, пов'язаний із побутовими відходами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: