Поділитись:

"Червоні зони" визначатимуть за новими критеріями

Середа, 16 вересня 2020, 15:41

"Червоний" рівень епідеміологічної небезпеки в регіонах України будуть запроваджувати при 5-кратному перевищенні середньої по країні захворюваності на COVID-19.

Про це сказали прем'єр-міністр Денис Шмигаль та міністр охорони здоров’я Максим Степанов, – повідомляє Українська правда.

"Встановлення у регіоні "червоного" рівня, так званого локдауну фактично регіону, розглядатиметься у разі перевищення у 5 разів середнього по країні рівня захворюваності на COVID-19", – зазначив Денис Шмигаль.

Зі слів Максима Степанова, суть змін полягає в тому, що "червоний" рівень епідемічної небезпеки встановлюватиметься за спільним рішенням державної та регіональної комісій ТЕБ та НС у разі:

  • завантаженості більше 70 % ліжок у закладах охорони здоров’я регіону більше 5 днів поспіль;
  • перевищення середнього по країні рівня захворюваності на COVID-19 більше ніж у 5 разів.

Протиепідемічні обмеження та їх кількість на території "червоних зон" визначатимуться спільним рішенням державної та регіональної комісій ТЕБ та НС з переліку, що визначений постановою Кабміну.

Степанов пояснив, що це може бути як одномоментне закриття всіх сфер, так і поступове обмеження певних сфер, які в даному конкретному регіоні призводять до спалаху хвороби. 

Міністр охорони здоров’я також додав, що у регіонах з "зеленим", "жовтим" та "помаранчевим" рівнем заборонятимуть відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляцію через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком коронавірусу, відправлено більше, ніж 50% класу.

А повна заборона роботи освітніх закладів на території регіону з "червоним" рівнем буде прийматися тільки спільним рішенням державної та регіональної комісій ТЕБ та НС.   

Крім того, на території регіону з "помаранчевим" рівнем небезпеки виключається норма щодо заборони на перевезення громадським транспортом, де заповнено більше, ніж 50% посадкових місць.

Раніше "червоний" рівень запроваджувався у випадку завантаженості понад 75 % кількості ліжок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів