Поділитись:

12 неймовірних фактів про Coca-Cola

Неділя, 07 серпня 2016, 20:10
12 неймовірних фактів про Coca-Cola

Кожна пляшка Coca-Cola має понад 100-літню історію і може розповісти багато приголомшлиих фактів.

Coca-Cola Journey пропонує 12 маленьких історій з життя улюбленого напою.

1.1,5 мільярди пляшок Coca-Cola випивають щодня на Землі. Для порівняння, у 1886 році, коли Coca-Cola тільки з'явилась на ринку, в день продавалось лише 9 її порцій. То ж такі зростаючі цифри не залишають сумнівів щодо найбільш популярного напою на планеті.

2.Санта-Клаус з'явився на етикетці Coca-Cola в 1931 році. Саме таким ми і уявляємо тепер католицького Санту. Однак цей відомий нам образ з'явився не відразу: на перших пляшках напою новорічний Санта мав зовсім інший незвичний нам вигляд.

3.Порожня баночка на eBay за 250 тис доларів. Думаєте, що це жарт чи розіграш, зовсім ні. У 2014 році на конвеєрі стався збій (хоча такого майже ніколи не трапляється) і от автомат закоркував пляшечку Coca-Cola пустою без напою. Її власник, що придбав пляшку в магазині, вирішив заробити на цьому випадку і виставив Coca-Cola на eBay за таку кругленьку ціну.

4.Coca-Cola першою з безалкогольних напоїв потрапила у космос. Саме так, напій був на борту шаттла Challenger, коли той у 1983 році вперше стартував у космос. А в 1991 році Coca-Cola стала героїнею документальної стрічки, що зняли космонавти на орбітальній станції "Мир". Це була її друга подорож до зірок.

5.Фірмовий ролик Coca-Cola з новорічними вантажівками вперше вийшов на екрани у 1995-му. Таким чином, вже 22 роки ми зустрічаємо новорічні свята під цю чудову музику, що так підіймає настрій. Можна сказати, що це вже візитівка Нового Року, майже як і фільм "З легким паром".
6.Пляшками з Coca-Cola можна викласти шлях до Місяця туди і назад 2000 разів. Мається на увазі, вся кількість напою, що була випущена за всі роки існування бренду. І от якщо його по краплині розлити в стандартні пляшки 250 мл, то ми отримаємо такий широкий ланцюжок з пляшок до нашого супутника.

7. Coca-Cola займає4 місце у переліку найдорожчих брендів за версією Forbes. 56 мільярдів доларів США – саме в стільки оцінюють експерти вартість бренду Coca-Cola. Дорожче журнал оцінив лише Apple ($145,3 млрд.), Microsoft ($69,3 млрд.) і Google ($65,6 млрд.).

8.Coca-Cola є спонсором Олімпійських ігор із 1928 року. Окрім цього, бренд вже багато років підтримує міжнародний чемпіонат світу з футболу FIFA. Також Coca-Cola сприяє розвитку спорту в 100 країнах світу. Загалом допомагає з фінансуванням 200 оздоровчих і спортивних програм.

9.У 1985 році відбулися протести фанів Coca-Cola. Саме тоді компанія вирішила, що потрібні зміни і замість класичного напою випустила новий з назвою New Coke. Однак споживачі Coca-Cola були не згідні з подібними нововведеннями і виступили проти. Компанія пішла назустріч своїм шанувальникам, і вже через 77 днів старий, добре знайомий напій багатьох поколінь знову з'явився на прилавках магазинів.
10.Перші купони на безкоштовний напій запровадила самеCoca-Cola. В 1892 р. засновник бренду Аса Григгс Кэндлер запропонував розсилати безкоштовні купони поштою. Так, багато людей змогли спробувати напій і стали його постійними покупцями. Пізніше це увійшло в сімейну традицію – пити Coca-Cola.

11.Офіційно напій Coca-Cola не продається в Північній Кореї та на Кубі. Тобто у світі залишилось лише дві країни, де не має офіційного представництва компанії.

12.Coca-Cola є у Книзі рекордів Гіннеса. Італійський колекціонер Давід Андреані зібрав у себе вдома 10 558 пляшок з під напою – всі вони з логотипом Coca-Cola.

Надрукувати
мітки:
коментарів