Поділитись:

Розбудовуватимуть сквер і театр: у селище на Волині приїхали волонтери

Субота, 12 вересня 2020, 06:58
Розбудовуватимуть сквер і театр: у селище на Волині приїхали волонтери

У селище Благодатне на Волині приїхали 20 волонтерів з різних куточків України. Протягом 10 днів молодь наведе лад на двох локаціях у селищі та допоможе двом родинам.

Про це розповіла Суспільному одна з волонтерок Олена Вербовець.

За 10 днів волонтери проєкту "Будуємо Україну Разом" планують облагородити сквер за будинком культури. Там встановлять комплекс з оригінальних лавок для відпочинку місцевих та проведуть освітлення. Ще один об'єкт, над яким працюватимуть гості – створення театру для молоді. Облаштування приміщення вже почали.

"Я приїхала з Києва. До руху долучилася торік. Я відчуваю себе корисною через фізичну працю, а коли бачу результат нашої роботи – дуже тішуся", – каже волонтерка Олена Вербовець.

Зі слів селищного голови Олександра Топорівського, на приїзд волонтерів чекали дві родини. Згідно з проєктом, гості допоможуть матері одиначці, яка виховує двох дітей, відремонтувати ванну кімнату, а літній жінці, яка у Благодатному самотужки виховує трьох малолітніх онуків, допоможуть облаштувати нову кухню в будинку.

"Ці родини як можуть справляються самі, але жінкам з дітьми важко самім. Бракує грошей та робочих рук", – каже селищний голова.

До Благодатного волонтери прибули 10 вересня. Усі 10 днів молоді люди житимуть в одному із залів місцевого палацу культури. Кожен учасник поїздки має власний спальник. Харчуватимуться учасники проєкту у місцевому кафе. Гроші на це виділило Міністерство молоді та спорту.

Заявку на приїзд волонтерів у селище громада подала ще торік. За участь у проєкті Благодатне змагалося ще із майже сотнею громад. За 2020 рік волонтери навідаються ще у 12-ть громад-переможниць в різних куточках України.

Розбудовуватимуть сквер і театр: у селище на Волині приїхали волонтериРозбудовуватимуть сквер і театр: у селище на Волині приїхали волонтери

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів