Поділитись:

У Боратинській громаді поліцейські переводитимуть дітей через дорогу

Четвер, 10 вересня 2020, 14:31
У Боратинській громаді поліцейські переводитимуть дітей через дорогу

У Боратинській ОТГ на період навчального року поліцейські громади будуть патрулювати біля пішохідних переходів, що розташовані поруч з навчальними закладами.

Про це розповіла юрисконсультка Боратинської сільської ради Богдана Макарчук, – інформує Суспільне. 

У Боратинській громаді – 12 сіл та 5 загальноосвітніх навчальних закладів. "Лежачі" поліцейські є лише біля школи у селі Рованці, біля решти шкіл їх немає. Світлофорів немає жодного,  каже Богдана Макарчук. Відтак у громаді вирішили подбати про безпеку школярів на дорозі та залучити патрульних. Правоохоронці стежать за дотриманням правил дорожнього руху, а також контролюють, чи водії пригальмовують та пропускають дітей на пішохідних переходах.

У громаді працюють два офіцери з березня. В обласному управлінні патрульної поліції пообіцяли у жовтні дати додатково ще один екіпаж для патрулювання території ОТГ, каже Богдана Макарчук.

З 8:30 та до 9:00, коли учні починають сходитися до боратинської школи, правоохоронці регулюють автомобільний рух. Щодня обирають іншу школу, яка є в об'єднаній територіальній громаді. Біля кожного навчального закладу – небезпечний автомобільний рух та неврегульовані пішохідні переходи. Світлофори планують закупити, а поки не обходяться без допомоги поліцейських, розповіла юрисконсультка.

Окрім цього, поліцейські проводять для школярів так звані уроки безпеки, де розповідають про найбільш розповсюджені причини аварій, про правила та обов’язки пішоходів, а також про відповідальність, яка передбачена за порушення Правил дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів