Поділитись:

Google випустила Android 11: що нового

Четвер, 10 вересня 2020, 21:03
Google випустила Android 11: що нового

Google представив офіційний реліз Android 11. Нова операційна система спрощує керування спілкуванням, підключеними пристроями, безпекою тощо.

Про це пише TechToday.

Встановити нову операційну систему можна вже на смартфонах Pixel, OnePlus, Xiaomi, Oppo, Realme.

Користувачі смартфонів Google Pixel отримали кілька ексклюзивних можливостей, серед яких – пошук друзів на Google Картах в режимі доповненої реальності. Також вони матимуть «розумні» підказки відповідей при спілкуванні в чатах і ситуативні рекомендації додатків. Добірку рекомендацій система створюватиме на основі дій користувача.

Android 11 пропонує спрощене керування бесідами, перенісши чати з різних додатків у спеціальний виділений розділ повідомлень. Користувачі можуть відзначати певні чати як важливі і система сповіщатиме про нові повідомлення в них навіть в режимі «не турбувати».

У Android з’явилася вбудована функція запису екрану, з якою можна створити відеоролик з діями в телефоні та поділитися цим відеозаписом. При цьому відео створюється зі звуком. Раніше, щоб записати відео з екрану, потрібен був сторонній додаток.

Нова ОС запропонувала розділ з «розумними» пристроями у розділі управління живленням при тривалому натисненні кнопки живлення. Так можна швидше керувати різними «розумними» термостатами, замками та іншими девайсами.

Дизайнери Google оновили вигляд елементів управління відтворенням музики і відео. Плеєр в шторці повідомлень дозволяє перемикатися між підключеними до смартфону пристроями відтворення контенту, наприклад, з колонок на навушники.

Смартфони з Android 11 також зможуть без дротів підключатися до автомобілів з підтримкою Android Auto. Будуть доступні всі функції смартфона, включаючи побудову маршруту на карті, голосове введення повідомлень, керування музикою і взаємодія з Google Асистентом.

Підхід до безпеки в Android 11 посилився – додаткам можна видавати разовий доступ до датчиків чи сенсорів. А якщо користувач давно не запускав якусь програму, її дозволи на використання мікрофону, камери та інших датчиків скасовуються.

Для корпоративних користувачів Android 11 пропонує систему Android Enterprise, з якою при використанні робочого аккаунта айтішники зможуть управляти пристроєм, але не відстежуватимуть персональні дані в телефоні.

Ще Android 11 адаптували до нестандартних екранів, адже останнім часом можна спостерігати появу нових форм-факторів, включаючи гнучкі телефони і апарати з двома екранами. Система підтримує всі форми вирізів і отворів, різні співвідношення сторін, заокруглення бічних граней і пристрої з двома дисплеями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів