Поділитись:

Попередили, аби шукали роботу: Луцьку дитячу залізницю планують закрити в грудні

Середа, 09 вересня 2020, 15:34

Працівників Луцької дитячої залізниці попередили про те, щоб вони шукали роботу. Заклад позашкілля працюватиме до 15 грудня.

Про це розповів начальник Володимир Рекс, – інформує Суспільне. 

Він каже, що підтверджувальних документів про скорочення ще не бачив, але про припинення роботи йому повідомили із відділу кадрів. Якщо згідно зі штатним розписом не буде таких посад, то треба шукати роботу, додав чоловік.

Нині у штаті дитячої залізниці – 9 працівників. У зв’язку з карантином вона цього року не працювала. Вагони «законсервовані». Будівля, локомотив та вагони – на балансі різних підприємств. Яке буде рішення щодо них, Володим Рекс не знає.

Зі слів директора, на залізниці досі проходять навчання майже 500 дітей. Навчатися справі залізничників сюди шостий рік приходить Андрій Радченко. Хлопець каже: звістка про те, що залізницю закриють, його засмутила, бо сподівався отримати сертифікат про закінчення навчання.

Завдяки тому, що займався тут у дитинстві, обрав професію залізничника Владислав Корецький.

"Діти тут отримують мінімальні знання про залізницю. Я здивований, що Укрзалізниця може закрити хоча б маленький, але навчальний заклад", – каже хлопець.

Луцька дитяча залізниця була відкрита у листопаді 1954-го року. Директор розповідає: вагони – польського виробництва 60-х років минулого століття. Збереглися вони добре. Каже: приміщення станції збудоване лучанами на початку 50-х років. Площа, яку займає залізниця, близько двох з половиною гектарів.

Лучанка Олена Галапчук-Тарнавська каже, що дитяча залізниця для неї – історичне місце, впізнаване багатьма лучанами. Було б шкода, якщо його б просто знищили або з’явився бар, говорить жінка.

Точну суму, скільки вартує утримання залізниці у Луцьку, Володимир Рекс не назвав, каже, це понад мільйон гривень у рік. 

Нагадаємо: міська рада заявила, що хоче зберегти дитячу залізницю і готова сприяти цьому фінансово.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів