Поділитись:

На Волині виборча комісія змінила рішення щодо двох округів

Вівторок, 08 вересня 2020, 16:40
На Волині виборча комісія змінила рішення щодо двох округів

Волинська обласна територіальна виборча комісія 7 вересня через день після ухвалення рішення щодо формування округів на вибори депутатів обласної ради внесла зміни до попередньої постанови. Тож одну із селищних громад Ковельського району «перекинули» в інший округ.

Спостерігач ОПОРИ відвідав засідання Волинської обласної ТВК 7 вересня, під час якої й ухвалили постанову №5 «Про внесення змін у склад територіальних виборчих округів на виборах депутатів Волинської обласної ради 25 жовтня 2020 року», – інформують у Громадянській мережі. 

Кількість округів зберегли, змінили лише приналежність Люблинецької селищної громади – із округу №7 її перемістили до округу №6. Зі слів голови комісії Івана Лазорка («Слуга народу»), таким чином забезпечать точніший розподіл мандатів.

«Попередній варіант мав 8,5 скажімо, мандатів. Це створює можливість на нас скаржитися», – зауважив очільник ТВК.

Із його слів, у шостому окрузі тепер буде 9 мандатів, у сьомому – 8.

«Ми таким чином захищаємо права виборців та пропорційне представництво у Волинській обласній раді…  Умовно 4,5 тис. виборців у Люблинецькій громаді мінусуємо від 7 округу та переносимо в 6. Це виходить логічно і не створює жодних проблем, ані для нас, ані для кандидатів, партій – для всіх», – розповів Іван Лазорко.

Зі слів голови комісії, попередній поділ міг стати підставою для подальших судових розглядів у разі скарг. Іван Лазорко повідомив, що відповідну пропозицію показували ЦВК, ДРВ та «адвокатам, які пройшли не одні вибори». Зрештою, дійшли висновку, що зробити згідно із новою пропозицією – найкращий варіант.

Після пояснень комісія проголосувала за відповідні зміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів