Поділитись:

Геймерів нарешті назвуть спортсменами: в Україні офіційно визнали кіберспорт

Вівторок, 08 вересня 2020, 04:10
Геймерів нарешті назвуть спортсменами: в Україні офіційно визнали кіберспорт

Комісія з визнання видів спорту внесла кіберспорт до офіційних видів спорту України.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Федерацію кіберспорту України.

Як пише заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков, після визнання кіберспорт стає частиною української економіки.

«Адже проведення змагань, розвиток інфраструктури та розробка ігор може значно поповнювати бюджет країни та відкриватиме нові можливості та перспективи», – написав він.

А що з кіберспортом в Україні та світі?

Взагалі кіберспорт це змагання з відеоігр. Проводять турніри з таких дисциплін (або ігор) як Counter-Strike, Dota, Warcraft, Warld of Tanks тощо.

Провідний ринок кіберспорту – Азія, там у 2015 році заробили 321 млн доларів, у Північній Америці – 224 млн доларів, у Європі – 172 млн доларів. Аудиторію кіберспорту оцінюють у 420 млн глядачів.

Найвідомішими українськими командами є Natus Vincere (Na'Vi) та Pro100. У 2010 році Na'Vi вперше в історії кіберспорту виграла три головних турніри за один рік – World Cyber Games, Intel Extreme Masters та Electronic Sports World Cup.

У 2018 році в Україні навіть створили Федерацію кіберспорту для його популяризації. Саме представники федерації подали до Міністерства молоді та спорту документи для визнання кіберспорту видом спорту.

Крім того, один із засновників Na'Vi Олександр Кохановський разом із партнерами нещодавно викупив готель «Дніпро» у центрі Києва. Він хоче створити там спеціальний простір для кіберспортсменів: тренувальні зони, кіберспортивну сцену, номери для професійних гравців тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів