Поділитись:

"Брудні танці" повертаються: у Голлівуді зніматимуть продовження легендарних хітів

Понеділок, 07 вересня 2020, 04:10
«Брудні танці» повертаються: у Голлівуді зніматимуть продовження легендарних хітів

Кажуть, що старі фільми – найкращі. Молодші глядачі, звичайно, можуть із цим не погодитися. Але "Брудні танці" навіть за понад 30 років після виходу залишаються серед улюблених стрічок.

І тепер ця романтична драма 1987 року має отримати сиквел, у якому зіграє зірка оригінального фільму Дженніфер Грей, пише ВВС.

Керівник компанії Lionsgate Films Джон Фелтеймер обіцяє "саме той романтичний, ностальгічний фільм, на який чекали шанувальники франшизи".

В оригіналі Френсіс "Бебі" Гаусмен закохується у вчителя танців Джонні Касла, якого зіграв Патрік Свейзі.

«Брудні танці» повертаються: у Голлівуді зніматимуть продовження легендарних хітів

Фільм отримав "Оскар" за пісню (I've Had) The Time of My Life, а глядачі закохалися у героїв, музику та знакові танцювальні па, зокрема знаменитий "ліфт".

(Попередження: кілька років тому британське подружжя знепритомніло, намагаючись його відтворити).

«Брудні танці» повертаються: у Голлівуді зніматимуть продовження легендарних хітів

Наразі про майбутній фільм ми знаємо лише те, що режисувати його буде Джонатан Левін, відомий за фільмами 50/50, "Божевілля" і "Тепло наших тіл".

Патрік Свейзі помер від раку в 2009-му у віці 57 років, тож постає питання про те, хто може зіграти Касла – або ж новий об'єкт бажання героїні 60-річної Дженніфер Грей. А, можливо, їй буде цілком комфортно самій – хоча брудно танцювати таким чином буде складніше.

Письменник Майкл Моран жартома запропонував сюжет сиквелу: "Героїня блукає безлюдним курортом, який вона придбала в пориві оптимізму, успадкувавши будинок батьків, і спустошує запаси алкоголю під час Zoom-дзвінків з працівниками, відправленими у неоплачувану відпустку".

То чи варто перезнімати улюблений фільм?

«Брудні танці» повертаються: у Голлівуді зніматимуть продовження легендарних хітів

"Брудні танці" мали надзвичайний успіх після виходу і зібрали понад 214 млн доларів у світовому прокаті.

У 2004 році кінокомпанія Lionsgate випустила приквел під назвою "Брудні танці: Гаванські ночі" – з Дієго Луна та Ромолою Гарай у головних ролях – але фільму навіть близько не вдалося досягти такого успіху.

Кінокритик і викладачка докторка Ребекка Гаррісон розповіла ВВС, що хоча оригінальний фільм є класикою, анонс чергового нового фільму може спочатку спантеличити і вразити шанувальників.

"Хороша ця ідея чи ні – сказати важко, адже це залежить від низки рішень", – вважає Гаррісон.

"Кастинг – чи знайдуть вони головних героїв із танцювальними здібностями та хімією Патріка Свейзі та Дженніфер Грей? Також дуже важливою буде музика", – додає вона.

"Також, хоча багато глядачів люблять оригінальний фільм за романтику всупереч усьому, він також має успіх, бо поданий з перспективи Бебі та торкається відповідних соціальних питань, як-то стать, клас та аборти", – каже Ребекка Гаррісон.

"Актуально для нинішніх глядачів"

"Творчій групі нового фільму доведеться ретельно продумати, як розповісти нову і водночас дражливу історію, яка буде актуальною для нинішніх глядачів, – додає кінокритик. – Можливо, наприклад, зосередившись на квір-парі або звернувшись до расового питання".

Докторка Гаррісон каже, що воліла б бачити у кінотеатрах більше оригінального кіно, аніж сиквели чи рімейки. Але це не означає, що глядачі у підсумку не отримають насолоди від нової історії з серії "Брудних танців" – особливо у ці неспокійні часи.

"У той час, як "Брудні танці: Гаванські ночі" на Rotten Tomatoes має оцінку критиків лише 23%, оцінка аудиторії – 78%", – зазначає вона.

І додає, що в часи, коли у світі коїться казна що, можливо, саме такий легкий і добрий танцювальний фільм – це те, що потрібно глядачам, щоб хоч якось відволіктися від похмурих реалій.

Інші зупинки у голлівудській ностальгійній кіномандрівці, на які варто звернути увагу

«Брудні танці» повертаються: у Голлівуді зніматимуть продовження легендарних хітів

На торішньому фестивалі Comic-Con несподіваний гість Том Круз представив трейлер продовження фільму 1986 року "Найкращий стрілок", у якому він зіграв головну роль.

У стрічці "Найкращий стрілок: Маверік", яка має вийти влітку 2021 року, ми знову побачимо блискучого, але безрозсудного пілота Піта "Маверіка" Мітчелла, який досі літає, але, здається, не в змозі відпустити своє минуле.

"Для мене "Найкращий стрілок" – це про змагання, сім'ю, жертви, героїзм, авіацію", – каже Круз.

«Брудні танці» повертаються: у Голлівуді зніматимуть продовження легендарних хітів

Також минулого року з'явилися прекрасні новини для шанувальників фільмів про Білла і Теда – адже комедійний дует підтвердив, що вони обов'язково вирушать у третю пригоду.

Кіану Рівз та Алекс Вінтер, зірки стрічки 1989 року "Неймовірні пригоди Білла і Теда" та її продовження "Нові пригоди Білла і Теда" 1991 року, розкрили свої зухвалі плани у відеозверненні.

Вінтер розповів, що зйомки у фільмах про Білла і Теда мали терапевтичний ефект і виявились для нього дуже корисними, адже допомогли йому оговтатися від сексуального насильства, якого він зазнав у дитинстві.

Нова стрічка мала вийти у кінотеатрах у серпні 2020 року, але у зв'язку із пандемією Covid-19 прем'єру перенесли на вересень.

«Брудні танці» повертаються: у Голлівуді зніматимуть продовження легендарних хітів

Шостий фільм франшизи "Парк Юрського періоду" став першим після карантину великим кінопроєктом, зйомки якого розпочали у Британії минулого місяця.

У фільмі "Світ Юрського періоду 3" Кріс Пратт і Брайс Даллас Говард зіграють разом із зірками фільму 1993 року Семом Нілом, Лорою Дерн і Джефом Голдблумом.

Прем'єра стрічки запланована на червень 2021 року.

«Брудні танці» повертаються: у Голлівуді зніматимуть продовження легендарних хітів

Нарешті, на початку серпня стало відомо про плани створити фільм за мотивами серіалу 1980-х років "Лицар доріг".

В оригінальному американському телесеріалі Майка Найт, якого зіграв молодий Девід Гассельгофф, бореться зі злочинністю у своїй високотехнологічній машині на ім'я Кітт.

Пізніше за його мотивами зняли кілька інших відеоігор та телевізійних фільмів –останній у 2008 році, у якому зіграли Джастін Брюнінг, Діанна Руссо та Брюс Девісон.

Сценарій до нового фільму має написати TJ Fixman, відомий сценарист відеоігор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
19 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024
18 березня 2024
11 березня 2024
07:29
26 лютого 2024
25 лютого 2024