Поділитись:

Американський ілюзіоніст піднявся на 7 кілометрів у небо на повітряних кульках

П'ятниця, 04 вересня 2020, 00:30
Американський ілюзіоніст піднявся на 7 кілометрів у небо на повітряних кульках

Ілюзіоніст зі США Девід Блейн виконав перший за останнє десятиліття трюк: піднявся в повітря за допомогою повітряних кульок. Трансляція події під назвою «Сходження Девіда Блейна» велася на YouTube-каналі ілюзіоніста – той уклав із платформою ексклюзивний контракт, пише Громадське.

За словами самого Блейна, після народження доньки Десси він спершу хотів узагалі відмовитися від трюків, оскільки ті були надто небезпечними. І справді: добровільне ув’язнення в ящику над річкою чи 35-годинне стояння на колоні й справді можна вважати загрозою життю.

Утім «Сходження», за словами ілюзіоніста, – це наче втілення дитячої мрії про те, що за допомогою повітряних кульок можна полетіти. Саме тому Блейн і вирішив узятися за трюк – не без підтримки своєї доньки.

Майже 10 років фахівці придумували, як безпечно втілити «Сходження» в життя. Сам Блейн здійснив близько пів тисячі стрибків із парашутом (треба ж якось повертатися на землю з висоти!) і вчився дихати в умовах обмеженого кисню – адже на висоті його менше.

Політ ілюзіоніста тривав майже годину. Його прикріпили до 52 великих кульок, наповнених гелієм, так, аби збоку здавалося, наче він тримається за них однією рукою.

Спершу Блейн планував злетіти на 5500 метрів, але після досягнення цієї висоти піднявся навіть вище – до 7620 метрів. Після цього він відпустив кульки і успішно приземлився за допомогою парашута.

Трюк Блейна вражає – але це не найвища висота, на яку піднімалися люди, навіть за допомогою повітряних куль. Приміром, у 2014 році один із менеджерів Google Алан Юстейс піднявся на повітряній кулі на високу майже 42 кілометри.

Але, погодьмося, «Сходження Девіда Блейна» – це справді немов утілення дитячої мрії. Ну і дуже вже схоже на мультфільм «Вперед і вгору»!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів