Поділитись:

Традиційна, дистанційна, екстернатна, домашня: батьки можуть обирати форми навчання дітей

Вівторок, 01 вересня 2020, 15:09

Батьки можуть самі обирати форми навчання для дітей – як у традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів в ефірі програми «Сніданок з 1+1», – повідомляє Урядовий портал.

Денис Шмигаль зауважив, що, згідно з рішенням Уряду, 1 вересня цього року проходить у класичній формі загалом в Україні. Однак у «червоних зонах» навчання відбуватиметься дистанційно.

«Сьогодні в Україні є можливість навчатися як у традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній. Батьки можуть обирати будь-яку з цих форм навчання», – зазначив прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль додав, що продовжуватимуть транслюватися телевізійні уроки, щоб діти у сільській місцевості могли здобувати знання і пройти навчання дистанційно.

Окремо прем’єр-міністр підкреслив, що відповідальність за закупівлю засобів індивідуального захисту, антисептиків тощо для викладацького складу несуть місцеві органи влади.

«Власниками закладів є місцеві органи самоврядування і вони мали забезпечити їх усім необхідним. Ми це контролюємо. Відповідні комісії виїжджали в школи протягом двох попередніх тижнів і контролюватимуть ситуацію надалі», – сказав він.

Зі слів Дениса Шмигаля, вищі навчальні заклади працюватимуть так само, як середні та дошкільні. Однак якщо виші перебуватимуть у «помаранчевій зоні», буде заборонено навчання в групах понад 20 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів