Поділитись:

У прямому ефірі NewsOne вигнали зі студії проукраїнських гостей (відео)

Понеділок, 31 серпня 2020, 15:35
У прямому ефірі NewsOne вигнали зі студії проукраїнських гостей (відео)

«Український формат» 26 серпня – це перший випуск програми NewsOne, який не виклали на YouTube.

Про це повідомили в Детекторі медіа. 

Експерти, зокрема, підозрюють кілька варіантів: небезпечний для ліцензії рівень колабораціонізму, образи на адресу Медведчука, вихід зі студії одразу трьох гостей через цензуру на каналі. До то ж самі завантажили його на YouTube. 

Формально першою темою програми стала декомунізація. Більш ніж годинне обговорення спровокувало нещодавнє інтерв’ю керівника Інституту нацпам’яті Антона Дробовича. Він серед іншого  згадав про пропозицію загорнути пам’ятник Щорсу в латекс. Політичний коментатор Валерій Димов говорив про досвід Німеччини, про роль ідеології в Росії, про думки Джорджа Орвелла, проте його перебивали. Як пише видання, уся мета цієї частини програми для авторів полягала в іншому: ностальгії за СРСР.

Ще один коментатор Юрій Дудкін розповідав про 75 років будівництва, основу для української пам’яті й те, що в Україні просто немає інших об’єднавчих героїв, крім радянських. Колишній харківський міський депутат Андрій Лесик закликав не порівнювати режим Гітлера та світле радянське минуле.Ведучий Віталій Дикий нагадував про неймовірний економічний потенціал, який СРСР лишив Україні.

Із часом присутні перестали згадувати радянське минуле й перейшли до проросійського сучасного. Ведуча Діана Панченко відмовилася називати війну в Україні війною, поки її такою не проголосить Верховна Рада. Ведучий Віталій Дикий заявив, що Янукович – це єдиний президент, який залишив владу з високим рейтингом. Далі модератор почав дуже перспективне речення про громадянську війну, але його перебили: 

«Чому в нас виникла проблема на Сході? Тому що там не сприймали…»

Тут почалися сварки й російську агресію прямо заперечив Андрій Лесик. Це була вже друга його подібна заява за програму.

Не подобалася Лесику й Революція Гідності. Молодший член «ОПЗЖ» жалівся, що Україна не змогла провести «Євробаскет» у 2015 році через «проклятый Евромайдан». Його проведення забрали в нас у червні 2014-го через війну, тож дякувати треба «проклятой России». Народний депутат від «Батьківщина» Сергій Власенко попросив Лесика назвати один переворот в історії, після якого відбулися б двоє чесних виборів. Ведуча Діана Панченко тут же врятувала ситуацію, запитавши натомість у Власенка, чи законно Януковича усунули від влади.

Останньою краплею стало запитання ведучих про «Океан Ельзи». NewsOne згадав заяву музикантів про те, що їхні пісні на День Незалежності використали без дозволу. І тут же подав коментарі із соцмереж, де користувачі обурювалися дріб’язковості музикантів. Потім відвертим сарказмом бризнула ведуча: 

«От така історія. От такий патріотизм. Як до Верховної Ради обиратися, то патріоти всі. І нічого для рідної країни не жаль. А як на День Незалежності пісню заспівали, то авторські права є авторські права. Можна вважати Вакарчука патріотом?»

Сергій Власенко почав пояснювати, що проблема ж це в цьому, Вакарчука повинні були просто запитати. Але тут ведуча його різко перебила:

 «А я зараз інше питання ставлю. Чи можна вважати його патріотом?»

Проукраїнські гості й раніше обурювалися трешу, який відбувався у студії, але тепер уже просто не витримали масштабу маніпуляції. Власенко почав наполягати на можливості відповісти адекватно. Ведучі продовжили агресивно схиляти його до своїх заготовок. А далі запитали екснардепа від «Свободи» Юрія Бублика, який сказав «На відміну від Медведчука, так, – патріот»Тут ведучі обурилися, чому це гості заговорили про хазяїна, і почали сваритися з ними на тему маніпуляцій.

Урешті-решт, Юрій Бублик видав ведучій: 

«Вашим ротом говорить Медведчук, не ви». 

Діана Панченко заявила, що свободівець нав’язує кліше і за ще одну подібну фразу вона вижене його зі студії. Бублик сказав ще одну фразу. І його змусили покинути ефір. На прощання ведуча кинула: 

«Ідіть уже, пан Бублик. Нікому ви не цікавий. Одна дірка, більше нічого»

Після всього цього Олеся Яхно та Сергій Власенко теж вирішили покинути студію. Андрій Лесик, своєю чергою, почав кричати: 

«Большего патриота, чем Медведчук, нигде не найдете!!!»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 грудня 2023
18 грудня 2023
16 листопада 2023
09:44
19 грудня 2022
30 травня 2022
05 травня 2022
27 квітня 2022
27 березня 2022
13 березня 2022