Поділитись:

У центр Мінська стягнули спецтехніку й автозаки: багатолюдний мітинг проти Лукашенка (ФОТО)

Неділя, 30 серпня 2020, 17:07

30 серпня, у день народження Олександра Лукашенка, що виконує обов'язки президента Білорусі, в центр Мінська в район площі Незалежності влада стягнула кілька колон спецтехніки та автозаків.

Про це пише “Українська правда” з посиланням на білоруській медіа.

Площа Незалежності, на якій 30 серпня має відбутися чергова акція протесту, обнесена металевою огорожею. Поруч знаходиться спецтехніка, зокрема, водомети.

Повідомляється, що доступ на площу Незалежності перекритий, також влада перекрила міст для пішоходів у бік Московської площі. Військові встановлюють турнікети по периметру стели.

На якийсь час люди змогли прорвати кордон, але силовики незабаром його відновили. На даний момент у районі Мінського ГУМу заблоковані кілька тисяч осіб.

На проспекті Незалежності силовики вишикувалися в ланцюги. З обох сторін від них зібралися протестувальники, які кричать "Йди!".

На проспекті Незалежності біля парку Челюскінців біля колони з біло-червоно-білими прапорами сталася сутичка з ОМОН. Люди в чорному вибігли з автозаку і забрали величезний біло-червоно-білий прапор. Затримали як мінімум одну людину.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 
Надрукувати
мітки:
коментарів