Поділитись:

У Луцьку стартував перший чемпіонат міста зі стрільби з лука (ФОТО)

Неділя, 30 серпня 2020, 11:40

Майже три десятки лучників змагатимуться у Луцьку за звання найкращого. Перший чемпіонат міста зі стрільби з лука розпочався на території Інституту мистецтв у неділю, 30 серпня.

Змагання стрільців - унікальне у Луцьку, адже клуб стрільби "Луцькі соколи" працює всього трохи більше року. Його створила Майя Москвич - учасниця Революції Гідності та АТО. Саме вона минулого року брала участь у "Іграх Нескорених" як лучниця, і привезла у рідне місто цей новий спорт.

Традиційно, урочистості почали зі священиків, які благословили змагання. Згодом луцький прикордонний загін виконав гімн, а діти підняли державний прапор України. Організаторка запросила до слова партнерів заходу - ректора ВНУ імені Лесі Українки Анатолія Цьося та представників Луцької міської ради.

Очільник університету зазначив, що для ВУЗу дуже цінна співпраця із луцькими стрільцями, тому з початку навчального року університет започатковує на базі факультету фізичної культури та здоров'я спортивну секцію стрільби з лука. У міській раді також висловили готовність підтримувати цей вид спорту. Далі до лучників звернулася Майя Москвич.

"Зараз я говоритиму з вами як тренер. Я знаю, як ви стріляєте на тренуваннях. Знаю ваш рівень і результат. Знаю всі технічні моменти кожного. Але я хочу побачити, який результат ви покажете на змаганнях. Мені важливо, щоб ви боролися і перемагали. Бо дарма кажуть, що головне у змаганнях - участь. Головне - це перемога. Ви виходите на дистанцію - і єдиний, хто може збити вас із результату - ваші руки, ноги і очі. Перемога в першу чергу означатиме, що вам вдасться перемогти себе", - каже Майя.

Першу стрілу випустив наймолодший учасник змагань - восьмирічний Данило. Після нього до лука запросили дорослих - ректора університету Анатолія Цьося та очільника департаменту сім'ї і молоді Володимира Захожого. Всі вони зробили символічні постріли, які означали початок співпраці. Кожен із них отримає свій символічний примірник цілі після завершення змагань.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів