Поділитись:

У Луцьку створять реєстр зелених насаджень

Четвер, 04 серпня 2016, 13:27
У Луцьку створять реєстр зелених насаджень

У Луцьку мають намір відрегулювати кількість зелених насаджень, тож невдовзі обіцяють створити спеціальний реєстр.

Про це йдеться у відповіді міськради на петицію "Заборона знищення зелених насаджень на території м. Луцька" від 2 серпня 2016 року.

"Ппріоритетом в політиці міської ради є збереження та утримання в належному стані зелених насаджень територій загального користування, які мають вільний доступ для відпочинку населення, а це парки, сквери, бульвари, набережні, лісопарки, лугопарки та ін. З метою встановлення офіційного статусу цих територій, а в подальшому їх збереження та розвитку, станом на 1 липня 2016 року рішеннями міської ради вже затверджено межі зелених насаджень загальною площею 215 га, з них: 4 парки площею 113 га, 7 територій природно-заповідного фонду (75 га), 1 ботанічний сад (10 га), 21 сквер (17 га). Процес визначення та затвердження меж зелених насаджень загального користування продовжується", – сказано у документі.

Тож у міській раді пропонують три кроки для вирішення проблеми:

  • Підготувати та видати розпорядження міського голови щодо заборони видалення дерев на території міста без погодження із постійно діючою комісією із визначення стану зелених насаджень. За умови участі в роботі комісії депутатів та громадськості (всі засідання Комісії є відкритими) процес погодження видалення зелених насаджень буде повністю прозорий та підзвітний. Термін виконання — 5 серпня 2016 року.
  • Передбачити в бюджеті на 2017 рік витрати на інвентаризацію зелених насадження та створення їх електронного реєстру. Термін виконання — листопад 2016 року.
  • Створити робочу групу з питань розробки Концепції комплексного озеленення міста Луцька. Термін виконання — вересень 2016 з умовою розробки Концепції до кінця 2016 року.

"Додаткові пропозиції щодо змісту документів, складу робочої групи та подальшої роботи в питаннях озеленення міста звертайтесь у відділ екології Луцької міської ради", ‒ наголошують автори у відповіді.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024