Поділитись:

Річниця роботи поліції: перші досягнення та провали

Четвер, 04 серпня 2016, 12:42
Річниця роботи поліції: перші досягнення та провали

Річниця роботи поліції: перші досягнення та провали

4 серпня – перша річниця Національної поліції. Рівно рік тому Президент України підписав закон про її створення. Стара міліція, як правоохоронна структура, пішла в небуття.

Після першого селфі з копом країні довелося ще місяць чекати узаконення нових поліцейських. Реформа почала працювати лишепісля підпису Президента під законом, – інформує 24 канал.

За один рік патрульна поліція з'явилася у 32 містах, зокрема і в зоні АТО.

Річниця роботи поліції: перші досягнення та провали

Тепер за порядком стежать понад 12 тисяч патрульних. Та не всім така робота виявилася під силу. Близько сотні звільнилися – з різних причин.

Інша справа – звільнення. Деякі копи почали зловживати своїм становищем. Один з таких випадків стався у Києві. Командир ротипривласнив собі 11 тисяч доларів. Такі злодіяння непоодинокі.

Інша велика проблема реформи – старі працівники міліції. Насамперед ідеться про слідчих та оперативників. Таких в Україні – понад 20 тисяч. Їх вирішили переатестувати. Й таким чином відсіяти нечесних та неефективних.

Старі кадри почали протестувати та судитися. Робили це доволі успішно. З тисячі позовів старі працівники виграли 200. Це дозволило їм поновитися на службі. Поліція виграла тільки 70 справ.

Єдиний спосіб позбутися старих кадрів – повністю оновити структуру. Скажімо, структуру слідчих та оперативників ліквідувати. Й запровадити абсолютно нову посаду детектива.

Попри усілякі труднощі та помилки довіра до правоохоронних органів зросла – з 7 до 44%. Громадяни тепер частіше викликають копів – аж у 8 разів.

Побільшало й адміністративних та кримінальних справ. В поліції пояснюють це тим, що тепер реєструють навіть дрібні порушення.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
10:16
23 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024