Поділитись:

"Луцьктепло" боргує перед "Волиньгазом"

Четвер, 04 серпня 2016, 16:07
«Луцьктепло» боргує перед «Волиньгазом»

ДКП "Луцьктепло" заборгувало перед "Волиньгазом" 600 тисяч гривень.

Якщо питання щодо заборгованості "Луцьктепла" не вирішиться, то на початок опалювального сезону можуть бути проблеми. Про це розповів 4 серпня заступник голови правління з обліку та контролю за використанням газу ПАТ "Волиньгаз" Андрій Карпомиз під час засідання антикризового енергетичного штабу.

Він зауважив, що нині ситуація із заборгованості бюджетних організацій не є критичною, і в цьому напрямку все добре. Однак найбільша проблема "Волиньгазу" – це ДКП "Луцьктепло", яке, за словами Андрій Карпомиза, не зменшило, а збільшило на 600 тисяч гривень свою заборгованість.

"Опалювальний сезон розпочнеться, але будуть проблеми щодо транспортування газу, якщо ми це питання не вирішимо", – сказав Андрій Карпомиз.

Заступник міського голови Тарас Яковлев запевнив, що зараз проводиться робота у вирішенні цього питання. Він повідомив, що на сьогодні Луцька міська рада має співпрацю з Міністерством регіонального розвитку із питання розблокування рахунків "Луцьктепла". До того ж, за словами Яковлева, є інформація, що сьогодні або завтра рахунки розблокують.

"У нас є 3,8 мільйона залишку, які ми можемо використати для погашення заборгованості. "Луцьтепло" повиписувало рахунки на аванси закладам охорони здоров'я. Ми 4 мільйони сьогодні кидаємо і півтора мільйона завтра та в понеділок. Там буде розщеплення рахунків і ми за транспортування "Волиньгазу" заплатимо", – сказав Тарас Яковлев.

Він додав, що міська рада ставить у пріоритет розрахунок за транспортування газу.

Надрукувати
мітки:
коментарів