Поділитись:

Волинян закликають долучитися до збереження дороги Луцьк-Львів (оновлено)

Четвер, 04 серпня 2016, 11:25

Перший етап будівництва волинської частини дороги Львів-Радехів-Луцьк завершили. На деяких ділянках вже кладуть завершальний шар асфальтобетону.

Однак один з маштабних обєктів в області руйнують перевантажені автомобілі. Про це 4 серпня повідомив директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка у Facebook.

Зі слів Мирки, на відрізку дороги працює тільки один ваговий комплекс, в тісному контакті працюють працівники трансбезпеки, департаменту інфраструктури, служби доріг та облавтодору і поліції.

"Та масовий наплив вантажівок, що об'їжджають всіма можливими шляхами місця розташування органів контролю, зухвалість та нахабність водіїв не дають змогу працювати ефективно", – зазначив він.

Як повідомив директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА, на нараді з агропідприємствами і перевізниками дійшли домовленостей щодо зменшення ваги та обов'язковий заїзд на зважування трансбезпекою. Проте велика кількість запрошених на цю зустріч так і не з'явилася, та й нема змоги переговорити з усіма персонально. Тому є велика ймовірність продовження порушення правил перевезення та, відповідно, руйнування дороги, – повідомив Іван Мирка.

Відтак, чиновник закликає перевізників не нехтувати домовленостями, а вантажоотримувачів не приймати вантажів, або ж, у випадку порушення, викликати поліцію і трансбезпеку для оформлення штрафу.

Також Іван Мирка закликає громадськість долучитися до розробки плану реагування та забезпечення збереження дороги Львів-Радехів-Луцьк.

"Всім, кому не байдуже, пропоную у вівторок з 16:00 до 19:00 провести таку спільну зустріч і сформувати пропозиції щодо співпраці. 7 поверх, департамент інфраструктури, каб. № 722", – повідомив він.

Начальник служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак у коментарях повідомив, що його служба надасть транспорт для рейдів щодо затримання порушників.

Надрукувати
мітки:
коментарів