Поділитись:

Всесвітній економічний форум у Давосі відклали на пів року

Четвер, 27 серпня 2020, 05:35
Всесвітній економічний форум у Давосі відклали на пів року

Всесвітній економічний форум (ВЕФ), який щороку проходить у швейцарському Давосі, перенесли на літо 2021 року через пандемію коронавірусу.

Про це повідомили організатори форуму, передає Громадське з посиланням на Reuters.

За інформацією організаторів форуму, ВЕФ-2021, який був запланований на січень, перенесуть на початок літа наступного року.

Як пише CNBC, організатор заходу Адріан Монк зазначив, що таке рішення не було легким, проте, на думку експертів, форум не може пройти безпечно у січні через пандемію коронавірусу у світі.

Що це за форум?

Всесвітній економічний форум – це міжнародна неурядова організація, яка базується в Женеві, діяльність якої спрямована на розвиток міжнародної співпраці. Місією організації є «прагнення до поліпшення стану світу шляхом залучення бізнесу, політичних, академічних та інших лідерів суспільства у формуванні глобальних, регіональних, галузевих порядків денних». Щорічна зустріч під егідою Форуму проводиться в Давосі, Швейцарія.

А як з форумом було цьогоріч?

Цього року Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі тривав із 21 до 24 січня. Тоді ще не почалася пандемія коронавірусу.

Хоча тоді у швейцарському Цюриху протестували проти проведення там форуму. Швейцарська поліція навіть застосувала водомети, гумові кулі й сльозогінний газ проти протестувальників.

Головна тема форуму, який провели в січні 2020-го, – формування капіталізму для всіх зацікавлених сторін. Програма щорічної наради визначає пріоритетність кількох основних напрямків: «як зберегти планету», «суспільство та майбутнє праці», «технології для добра», «справедливі економіки» та «здорове майбутнє».

Уперше за пів вікову історію економічного форуму в Давосі визначили, що п'ять найбільших світових ризиків є екологічними. Йдеться про кліматичні катастрофи, втрату біорізноманіття та руйнування наземних і водних екосистем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів