Поділитись:

У Луцьку знесуть "Книжковий пасаж", щоб добудувати ЦНАП

Четвер, 04 серпня 2016, 08:19
У Луцьку знесуть «Книжковий пасаж», щоб добудувати ЦНАП

Луцький ЦНАП добудують, щоб надавати ще більше послуг містянам. Для цього з вулиці Лесі Українки заберуть "Книжковий пасаж".

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв розповів "Волинь24" про те, що "Книжковому пасажу" не місце на центральній пішохідній вулиці міста.

"Відпочинкова зона там, звичайно, потрібна, але архітектура "Книжкового пасажу" морально застаріла. Якби не було ЦНАПу, він ще міг би стояти, але наразі є необхідність у реконструкції Центру надання адміністративних послуг, тому пасаж потрібно зносити", – поділився головний архітектор міста.

У Луцьку знесуть «Книжковий пасаж», щоб добудувати ЦНАП

З його слів, найближчим часом планується добудова ЦНАПу на шість метрів вперед. Прибудова матиме два поверхи, на одному з яких розмістять зали для обслуговування відвідувачів, а на іншому – архів.

Наразі у міській раді створюють містобудівні умови та обмеження для реконструкції адмінбудівлі. А безпосередньо проект розробляє "НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ".

У Луцьку знесуть «Книжковий пасаж», щоб добудувати ЦНАП

Водночас чиновник визнає, що знести "Книжковий пасаж" буде непросто, мовляв кілька підприємців вже навіть отримали право власності на землю і відмовлятись від нього вони явно не захочуть.

Також чоловік запевнив що на площі перед ЦНАПом з'явиться відпочинкова зона з лавочками та зеленими насадженнями.

У Луцьку знесуть «Книжковий пасаж», щоб добудувати ЦНАП

Керівник проекту "Центр надання адміністративних послуг, як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади", який реалізовується на території Волинської, Рівненської та Львівської областей, Роман Матвійчук розповів, що невдовзі планується модернізація 14 ЦНАПІВ, серед яких і луцький.

Надрукувати
мітки:
коментарів