Поділитись:

Яким буде навчання у школах Волині з 1 вересня (відео)

Вівторок, 25 серпня 2020, 14:43
Яким буде навчання у школах Волині з 1 вересня (відео)

Попри карантин, навчання з 1 вересня у школах області розпочнеться. 

Про це під час брифінгу у Волинській ОДА у вівторок, 25 серпня розповіла начальниця обласного управління освіти і науки Людмила Плахотна

Чиновниця висловила сподівання, що області вдасться забезпечити всі умови для правильного навчання і убезпечення дітей. 

За словами Плахотної, сказати чітко, яким буде навчальний рік у кожній із 611 шкіл на Волині, важко. Все пов'язано з карантинними зонами, в якому буде знаходитися школа. Однак, якщо ситуація буде такою, як сьогодні, навчання таки розпочнеться у закладах освіти. 

У зонах зеленій і жовтій навчання відбуватиметься в звичному режимі з присутністю усіх учнів, але з дотриманням дистанції і маскового режиму. У помаранчевій зоні навчання буде змішаним: онлайн і очно. У червоній зоні навчатимуться дистанційно, але не постійно. Навчання у цій зоні буде схожим на звичні карантини. 

У МОЗ задекларували, що учням 1-4 класів нема потреби знаходитися у масках, бо вони не хворіють або легко переносять захворювання. Учні старших класів мають мати маски на перервах. Кожна паралель матиме інший час початку і завершення освітнього процесу, аби діти не перетиналися і дотримувалися соціальної дистанції. У школах подаватимуть різні дзвінки.  

Безпеку вчителів і персоналу має забезпечити власник закладу освіти. Їх необхідно забезпечити масками і захисними щитками. 

"За цим стоїть дуже великий фінансовий ресурс. Ми шукаємо кошти, щоб забезпечити педколектив. Маски учням - компетенція батьків. І відповідальність батьків - чи не пішли діти з температурою", - говорить Людмила Плахотна.

Найважче буде влаштувати змішане навчання. У містах це легше, адже діти тут краще технічно забезпечені, а в селах до школи ходитимуть ті, хто не має технічної можливості навчатися вдома.  

"Звертаюся до батьків. Перш, ніж посилати дитину до школи - поміряйте температуру і переконайтеся, чи вона не має захворювань. Ніхто не буде карати батьків, що дитина не прийшла до школи. Діти, які в зоні ризику через стан здоров'я, батьки мають прийняти рішення, як навчати", - каже чиновниця. 

Медогляди до першого вересня обов'язкові тільки для учнів першого класу. Решта може проходити їх протягом року. Важливо зазначити, що нещеплених першачків до навчання у зв'язку з пандемією не допустять. 

У Волинській ОДА кажуть, що планують розробити чотири протоколи навчального процесу, за якими будуть діяти школи у разі зміни епідемічної ситуації. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024