Поділитись:

Власники елітних авто поповнили бюджети Волині майже на 2 мільйони гривень

Вівторок, 25 серпня 2020, 09:51
Власники елітних авто поповнили бюджети Волині майже на 2 мільйони гривень

фото ілюстративне

Місцеві громади Волині від оподаткування вартісних авто упродовж січня-липня 2020 року отримали 1 мільйон 946 тисяч гривень транспортного податку.

Про це повідомляє сектор комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

Традиційно найбільшу суму надходжень транспортного податку залучає обласний центр Волині, зокрема у звітному періоді – понад 816 тисяч гривень, Тим часом, понад пів мільйона гривень до бюджету сплатили власники авто на території Луцького району.

Оскільки не всі фізичні особи своєчасно виконують податкові зобов’язання перед місцевими бюджетами, в Головному управлінні ДПС у Волинській області звертаються до громадян-власників елітних машин з проханням не ігнорувати свого конституційного обов’язку.

Нагадаємо: транспортний податок входить до складу податку на майно. Об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (в 2020 році – 1,77 млн гривень).

Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік за кожний легковий автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів