Новий начальник Управління Держпраці Волині був "голосом" Євромайдану

Четвер, 04 серпня 2016, 10:00

Новий начальник Управління Держпраці у Волинській області Ростислав Стасько має 17 років стажу держслужбовця, а також був незмінним ведучим Івано-Франківського Євромайдану.

Про ці та інші подробиці зі свого життя керівник управління розповів в інтерв'ю Діловому виданню "Конкурент".

Для Ростислава робота на Волині – новий досвід. Раніше він займав різні посади в органах місцевого самоврядування та державних органах лише Івано-Франківської та Рівненської областей. Але про все поступово.

Народився новий керівник управління Держпраці в Івано-Франківську. Має дві вищі освіти. Зокрема у 1997 році здобув юридичну освіту у Прикарпатському університеті імені Василя Стефаника.

Також у 2005 році отримав кваліфікацію "Магістр державного управління" у Львівському регіональному інституті державного управління.

Протягом 1998-2002 років Ростислав Стасько був депутатом Івано-Франківської міської ради. Обраний від партії "Реформи і порядок" (політична партія України, яка проіснувала з 24 жовтня 1997 року по 15 червня 2013 року. У 2013 році "ПРП" об'єдналася з ВО "Батьківщина", – авт).

З 2002 по 2006 роки також входив до депутатського корпусу міської ради.

З 1998 року Ростислав Стасько почав працювати в органах місцевого самоврядування, зокрема у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради

У 1997 році керівник управління працював помічником-консультантом народного депутата України Василя Костицького.

Ростислав Стасько зауважує, що з 1998 року почав працювати в органах місцевого самоврядування, зокрема у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради.

"Починаючи від посади помічника заступника міського голови і до начальника відділу внутрішньої політики", – зазначає начальник управління Держслужби.

З 2007 до 2013 року – працював в Івано-Франківській ОДА. Спершу начальником відділу в управлінні внутрішньої політики. А згодом "фактично керував підрозділом внутрішньої політики в обласній державній адміністрації".

Період Євромайдану

Як розповідає Ростислав, у 2013 році його почали активно схиляти до співпраці з "Партією Регіонів", але він на це не пішов.

"У результаті я написав заяву. Тоді якраз почався процес реорганізації управління. Я цим скористався і у вересні 2013 року звільнився", – каже держслужбовець.

Після подій на Майдані у листопаді 2013 року Ростислав Стасько одразу включився в діяльність місцевого громадського руху. Посадовець зауважує, що його в Івано-Франківську знали як ведучого мітингів.

Новий керівник управління Держпраці Волині був ведучим близько 50 мітингів на підтримку Євромайдану

"З 22 листопада я фактично почав вести мітинги на підтримку Євромайдану в Івано-Франківську. Загалом до 5 березня 2014 року провів близько 50 таких мітингів. Потім мені на зміну дали ще одного ведучого, оскільки бувало, що на день треба було вести два мітинги", – розповідає новий керівник управління Держпраці на Волині.

Після Майдану

Коли період Євромайдану завершився, у березні Ростислав Стасько знову повернувся до Івано-Франківської ОДА на посаду заступника керівника апарату. А з серпня став керівником апарату ОДА.

Після того як до обласної держадміністрації прийшов новий керівник зі "своєю командою", він запропонував Ростиславу нову посаду, яка йому до вподоби.

"Я перейшов в управління зовнішньоекономічних зв'язків і туризму. Воно перебувало на стадії ліквідації, тому я там працював недовго. Хоча загалом 7 місяців. Після цього звільнився остаточно з обласної держадміністрації, бо не бачив перспектив росту", – розповідає Ростислав Стасько.

Крім того посадовець зауважує, що має досвід керівництва різними виборчими штабами, зокрема штабу кандидата на міського голову у 1998 році. До слова, він став тоді мером. Також новий керівник волинського управління Держпраці керував штабом "Нашої України".

У січні 2016 року Ростислав Стасько отримав змогу застосувати свої навички службовця у Рівненській області на посаді заступника керівника апарату обласної ради. Там також пропрацював недовго – близько трьох місяців.

Трохи згодом він дізнався, що оголосили конкурс на вакантну посаду начальника управління Держпраці у Волинській області. І вирішив спробувати.

Ростислав Стасько зауважує, що конкурс був досить складним, вимоги були жорсткими.

Конкурс на посаду начальника управління Держпраці схожий на здачу іспитів студентами дистанційної форми навчання, – Ростислав Стасько.

"Це нагадує чимось здачу іспитів для студентів, які навчаються на дистанційній формі навчання. Якщо ти не пройшов, комп'ютер сам тебе відсіває. Я успішно склав іспити і, відповідно, сьогодні я працюю на цій посаді", – резюмував новий керівник управління.

Зі слів Ростислава Стаська, він має майже 17 років стажу держслужбовця, 12 із яких – на керівних посадах.

"Тож управлінського досвіду мені вистачає", – підсумовує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УПРАВЛІННІ ДЕРЖПРАЦІ ВОЛИНІ – НОВИЙ НАЧАЛЬНИК