Поділитись:

Електромобілі та гіроскутери: підприємців покарали за небезпечний бізнес у луцькому парку

Понеділок, 24 серпня 2020, 10:05
Електромобілі та гіроскутери: підприємців покарали за небезпечний бізнес у луцькому парку

У Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки підприємці дають в ороенду електромобілі, сігвеї, електроскутери, гіроскутери без відповідних дозвільних документів.

Про це повідомили в департаменті муніципальної варти Луцькради. 

На фізичних осіб - підприємців інспектори департаменту муніципальної варти Луцької міської ради склали з травня до серпня цього року 17 протоколів за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які були розглянуті адміністративною комісією виконавчого комітету Луцької міської ради та накладено штрафи. У липні склали протокол в за ст.160 Кодексу України про адміністративні правопорушення з вилученням 6 одиниць електротехніки. Вказану незаконну діяльність підприємці здійснювали у Львові, Вінниці та Тернополі.

У справі 127/13879/20 Вінницького міського суду Вінницької області було винесено рішення та визнано одного із підприємців винним у вчиненні правопорушення та накладено штраф у розмірі 1000 (одна тисяча) неоподаткованих мінімумів доходів громадян в сумі 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Враховуючи звернення громадян стосовно небезпеки, яку несуть електромобілі, електроскутери, гіроскутери для відвідувачів парку, виконавчим комітетом міської ради було відмовлено одному із підприємців в отриманні адміністративної послуги (щодо атракціонів), оскільки ця послуга надається лише тим суб’єктам господарювання, які надають послуги дитячою атракціонною технікою (для дітей віком молодших 10 років), яка є малопотужною та розвиває незначну швидкість, а також обладнана пультом гальмування та зупинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів