Поділитись:

Рахунки "Луцьктепла" заблокувала держава, – директорка підприємства

Середа, 03 серпня 2016, 15:11
Рахунки «Луцьктепла» заблокувала держава, – директорка підприємства

Державне комунальне підприємство "Луцьктепло" знаходиться в критичному стані. Борг тільки перед ПАТ "Волиньгаз" становить близько 19 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час робочої зустрічі з керівниками теплоенергетичних підприємств Волині 2 серпня.

Голова правління ПАТ "Волиньгаз" Мирослав Коротя коротко розповів про суть проблеми, яка склалася у зв'язку із мільйонною заборгованістю Луцьктепла.

"На сьогоднішній день підприємство заборгувало Волиньгазу більше, ніж 19 мільйонів гривень. Тільки у липні сума боргу зросла на 400 тисяч гривень. Після завершення опалювального сезону надіялись, що фінансові зобов'язання скоротяться у літній період. Натомість – маємо зростання заборгованості, через яку ПАТ "Волиньгаз" не в змозі стовідсотково задовольнити потребу споживачів у будинкових лічильниках. Окрім цього, у п'ятницю потрібно виплатити заробітну плату працівникам, у розмірі 2,5 мільйони гривень, коли на рахунку маємо лише 130 тисяч гривень. Тож, якщо Луцьктепло не зможе погасити хоча б 50 % наявної заборгованості, це спричинить ряд проблем і на нашому підприємстві", – цитує Коротю відділ інформаційної політики ОДА.

Своїм баченням виходу із кризи поділилася директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна.

"На жаль, через борги "Луцьктепла" перед ПАТ "Волиньгаз" та НАК "Нафтогаз" на наших рахунках арештовані майже 3,8 мільйони гривень. Якщо ці кошти розблокувати, зможемо частково розрахуватися із Волиньгазом та виплатити заборгованість із заробітної плати працівникам Луцьктепла, яка становить близько 1,2 мільйони гривень. Це один із можливих виходів із критичної ситуації. Ще одним із варіантів є отримання необхідних коштів із міського бюджету, зокрема, авансових платежів із закладів гуманітарної сфери", – розповіла директорка комунального підприємства

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик запропонував не розділяти 3,8 мільйони гривень на погашення боргів перед Волиньгазом та працівниками підприємства.

"Доцільніше було б на зарплатню працівникам підприємства отримати кошти з міського бюджету, а 3,8 мільйони гривень спрямувати на погашення боргів перед ПАТ "Волиньгаз" та НАК "Нафтогаз", – сказав він.

Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев підтримав ініціативу голови облдержадміністрації наголосивши, що для цього Луцьктеплу слід відкрити новий рахунок.

"Якщо ми знайдемо вихід із критичної ситуації, яка склалася на тепловому підприємстві наразі, це не вирішить усіх проблем Луцьктепла. Що підприємство робитиме, наприклад у листопаді, коли опалювальний сезон буде у розпалі. До вирішення кризової ситуації на підприємстві потрібно підходити комплексно, спільно напрацьовувати план дій. Над чим ми і повинні працювати. Я, як голова облдержадміністрації маю намір обговорити ситуацію, що склалася у Луцьктеплі, на столичному рівні", – додав Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів