Поділитись:

Над Волинню зафіксували російські літаки

Середа, 03 серпня 2016, 12:39
Над Волинню зафіксували російські літаки

Здійснення польотів російських повітряних суден над Волинською та Закарпатською областями в останні кілька днів відбувалося в рамках одноразового дозволу на вхід у повітряний простір України через несприятливі погодні умови на маршруті, які могли призвести до аварійної ситуації.

Про це повідомили в Державному підприємстві обслуговування повітряного руху України ( "Украерорух"), – інформує "Сегодня".

В "Украерорусі" пояснили, що рішенням Ради безпеки польотів Державної авіаційної служби України можливе надання одноразових дозволів на вхід в повітряний простір країни у випадку крайньої необхідності всім повітряним суднам, включаючи зареєстровані в Російській Федерації.

Держпідприємство уточнило, що такий дозвіл, зокрема, було надано рейсам "Аерофлоту" AFL2123 Іракліон-Москва і AFL2409 Рим-Moscow 27 липня, AFL2125 Салоніки-Москва 31 липня і авіакомпанії "Сибір" SBI950 Варна-Moscow 28 липня, які зафіксував онлайн-радар flightradar24.

"У всіх перерахованих випадках, відхилення від маршруту відбувалося через несприятливі погодні умови", – відзначили в "Украерорусі".

Іншими причинами для надання одноразових дозволів на вхід у повітряний простір України для будь-яких повітряних суден можуть послужити:

  • аварійна ситуація з повітряним судном;
  • загрози життю осіб на борту повітряного судна;
  • обхід небезпечних явищ погоди (якщо обхід без входу в повітряний простір України може привести до аварійної ситуації);
  • перевантаження секторів обслуговування повітряного руху суміжних країн, а також інші ситуації, при яких стає очевидним, що вхід в повітряний простір України дозволить уникнути важких наслідків для осіб на борту повітряного судна.

В "Украерорусі" нагадали, що польоти повітряних суден авіакомпаній РФ в повітряному просторі України заборонені відповідно до рішення, зафіксованого в протоколі від 25 листопада 2015 року №131 засідання Кабінету Міністрів України, і листами Державної авіаційної служби України від 25 листопада 2015 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів