Поділитись:

На Волині відкриють нові лікарні для хворих на COVID-19, – МОЗ

Середа, 19 серпня 2020, 12:54

фото ілюстративне 

Міністерство охорони здоров’я фіксує значне збільшення завантаженості ліжок у шести регіонах країни. Серед них – Волинь. 

Про це на брифінгу 19 серпня повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, – пишуть Українські Національні Новини. 

"Сьогодні Державною комісією ТЕБ і НС додатково було розглянуто стан справ із заповненістю ліжок, які відведені для госпіталізації хворих з коронавірусною хворобою. Ми побачили, що станом на сьогодні, після зміни статистики по звітуванню, коли регіони відчитуються не тільки про кількість хворих на ліжках, а й кількість хворих з підозрою, ми побачили значне збільшення завантаженості ліжок у шести регіонах країни", – сказав Ляшко.

З його слів, саме тому наразі додатково вводяться нові лікарні до переліку закладів охорони здоров’я, в яких буде здійснюватись госпіталізація хворих на коронавірусну хворобу.

"Зокрема, ці регіони – це місто Київ, Вінницька, Волинська область, Закарпатська, Івано-Франківська область, Тернопільська та Рівненська області. Саме у цих областях сьогодні будуть введені додаткові лікарні до переліку закладів, які надають допомогу хворим на коронавірусну хворобу, і будуть розгорнуті додаткові ліжка", – зазначив головний санлікар.

Він додав, що Національна служба здоров’я України буде укладати додаткові контракти з цими лікарнями.

До слова, станом на 18 серпня завантаженість ліжок на Волині виросла на 40 % за чотири дні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів