Поділитись:

Уряд обмежить допуск хасидів до Умані на свято Рош га-Шана

Вівторок, 18 серпня 2020, 10:51

фото ілюстративне

Уряд підтримав рішення про обмеження на відвідування іноземцями Умані під час цьогорічного святкування Рош га-Шана.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

Зі слів міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, щороку до Умані приїздить 30 – 50 тисяч хасидів з різних країн, які упродовж трьох днів святкують та проводять різні релігійні обряди, відвідують святі місця. Такий формат масового заходу під час пандемії створює величезні ризики розповсюдження вірусу не лише для учасників заходу, а й для місцевого населення. 

Тому МВС України ініціювало введення технічних обмежень в період коронавірусу на відвідування Умані іноземцями. Рішення підтримали Кабінет Міністрів та Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

«Ми з повагою ставимося до національних традицій різних народів та релігійних спільнот та щороку робимо усе, аби вони проходили за найвищими стандартами безпеки. Проте останні тижні Україна фіксує ріст спалахів захворювання на короновірус серед населення. Аналогічна ситуація спостерігається і в інших державах, що змушує уряди цих країн повертатися до більш жорстких карантинних обмежень... Епідеміологічна ситуація в країні та світі не дає змоги організовувати та проводити масові заходи, тим паче за участі іноземців», – зазначив Арсен Аваков.

Очільник МВС додав, що аналогічної домовленості Міністерство внутрішніх справ досягло із представниками Української православної церкви та Православної церкви Московського патріархату, які відмовилися від проведення Хресної ходи через пандемію. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів