Поділитись:

«У Луцькраді має бути більше жінок», – учасниці проекту «Стань депутатом Луцькради»

Понеділок, 17 серпня 2020, 17:37
«У Луцькраді має бути більше жінок», – учасниці проекту «Стань депутатом Луцькради»

У всьому світі все більше жінок йдуть у політику: стають депутатами, очолюють міста та країни. В Україні ж тепер  це не тільки тренд, а й вимога законодавства. 25 жовтня у нас відбудуться місцеві вибори. І в новому виборчому кодексі у партійному списку збільшили жіночу квоту.  
 

«У виборчому законодавсті, який вступив в силу на цих місцевих виборах, гендерна квота є обов’язковою. Якщо не буде витримано квоти осіб іншої статі, то виборчий список партії не зареєструють в ТВК. Більше того, гендерна квота стала жорсткішою. Якщо раніше вона складала 30%, то на цих виборах вона складає 40%», –  розповідає політолог та співзасновник Громадянського руху «СВІДОМІ» Михайло Наход.

Та й у Луцькраді жінок має бути більше, вважають учасниці проєкту «Стань депутатом Луцькради». Це відкритий відбір кандидатів у депутати, який розпочав Громадянський Рух «СВІДОМІ» на чолі з Андрієм Покровським.  
 

«Коли буде жіноцтва більше, то до цього звикнуть. Коли жінки будуть приймати рішення, що впливатимуть на державу позитивно і будуть витягувати державу з того, в чому вона зараз є, до них буде набагато краще ставлення. І всі будуть говорити, подивіться, який законопроект вона прийняла, а не яка сумка в неї, від якого дизайнера», розмірковує учасниця проєкту Катерина Бурдило.

Більше про це дивіться у відео:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів