Поділитись:

Місцеві вибори на Волині 2020: де буде мажоритарка, а де пропорційна системи (список)

П'ятниця, 14 серпня 2020, 17:36

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори. Відповідно до оновленого виборчого законодавства у тих населених, де кількість виборців перевищує 10 тисяч, під час голосування діятиме принцип пропорційного представництва.

Тобто для участі потрібно буде висуватися від партії. Партії затвердять список своїх кандидатів, а також список кандидатів для окремих округів. І виборець буде голосувати і за партію і за конкретну людину з цієї партії. Тобто буде конкуренція на самому окрузі.

Для тих населених пунктів де менше, аніж 10 тисяч виборців, — діятиме мажоритарна система відносної більшості у багатомандатних округах. Це значить, що території населених пунктів поділять на виборчі округи і у кожному оберуть не менше двох і не більше чотирьох депутатів.

У Центральній виборчій комісії оприлюднили список населених пунктів, кількість виборців станом на 1 серпня та відповідно — тип голосування.

Таким чином на Волині до Володимир-Волинської, Нововолинської, Камінь-Каширської, Ковельської, Любомльської, Горохівської, Ківерцівської, Луцької, Рожищенської міських рад, Локачинської, Любешівської, Маневицької, Ратнівської, Турійської, Шацької, Колківської, Цуманської селищних рад, Боратинської, Підгайцівської сільської ради обиратимуть за системою пропорційного представництва. Всі інші — мажоритарка відносної більшості.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів