Поділитись:

Різноманіття сіток й здобичі: на Волині рибпатруль влаштував рейд

П'ятниця, 14 серпня 2020, 15:15

Волинський рибоохоронний патруль 13 серпня обстежив території Горохівського,  Іваничівського та Старовижівського районів Волинської області.

У результаті на Мар’янівському водосховищі, поблизу с. Мар’янівка Горохівського району Волинської області викрили порушника, який ловив рибу за допомогою мисинової сітки. Він встиг виловити 7 кг риби, а саме: коропа – 2 екз., карась сріблястий – 20 екз. Збитки, завдані рибному господарству, склали 952 грн.

На особу складено адмінпротокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи передано до суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Того ж дня близько 21 години виявили трьох громадян, які ловили рибу сітками на річці Західний Буг, поблизу села Заставне Іваничівського району. У знарядді браконьєрів знаходилася риба: окунь – 4 екз., плітка – 4 екз. та карась сріблястий – 1 екз., які у живому стані випустили у воду. Попереджено збитків на суму 425 грн.

Згодом на тій ж водоймі зафіксовано аналогічне порушення. Двоє громадян ловили рибу лісковою сіткою. Завдяки оперативним діям рейдової групи порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству.

На викритих громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Під час рейду на р. Вижівка, поблизу с. Поліське Старовижівського району викрито грубе порушення Правил рибальства. Порушник ловив мисиновою сіткою. На порушника оформили адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду для притягнення особи до відповідальності.

 Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один виловлений екземпляр коропа становить – 306 грн, плітки - 85 грн, окуня – 17 грн та карася сріблястого – 17 грн.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів