Поділитись:

Діти, які бояться коронавірусу, зможуть не ходити до дитсадків і до школи, – МОН

Субота, 15 серпня 2020, 08:07
Діти, які бояться коронавірусу, зможуть не ходити до дитсадків і до школи,  – МОН

В Україні дітей, які не відвідуватимуть дитсадки через побоювання захворіти на COVID-19, не відраховуватимуть, а до батьків не застосовуватимуть жодних санкцій. 

Про це в ефірі телеканалу Україна 24 розповів виконувач обов’язків міністра освіти Сергій Шкарлет. 

На запитання телеглядача, чи виключатимуть дітей з дитсадків і шкіл через невідвідування у зв’язку з осторогою щодо коронавірусу, Шкарлет відповів:

"Ми дуже лояльно ставимося, тому що це є особливий рік, і я думаю, будь-які заборони в цьому випадку не повинні діяти. Враховуючи те, що це право батька і матері – не пускати дитину в разі певної застороги до дитячого садка. Ніякі санкції, я думаю, в цьому випадку застосовуватися не будуть".

Він зазначив, що Міносвіти надасть місцевим адміністраціям рекомендаційний лист, "тому що правила є правила, але рік особливий".

"У цьому особливому році й батьки, й діти мають право вибору стосовно того, що нам все одно доведеться навчитися жити з цим COVID-19, навчитися протистояти йому і найголовніше – бути обережними в цих ситуаціях. Тому і батьки, і діти мають право вибору", - заявив керівник Міносвіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 


 

Надрукувати
мітки:
коментарів