Поділитись:

У 2016 кількість аварій на українських дорогах різко зросла

Вівторок, 02 серпня 2016, 12:42
У 2016 кількість аварій на українських дорогах різко зросла

В Україні майже на третину зросла кількість ДТП. Таку статистику оприлюднило управління безпекидорожнього руху МВС.

За його даними, якщо за перше півріччя минулого року в країні сталося трохи більше 60 тис аварій, то з січня до кінця червня нинішнього – понад 72 тисяч. Найчастішеавтомобілі потрапляли в ДТП в столиці, найрідше – на підконтрольній українській владі території Луганської області, – повідомляє "Сегодня".

Види

Головний патрульний Києва Юрій Зозуля каже, що серед виявлених порушників є і молодь, і люди у віці. В середньому за добу зараз в країні відбувається 396 аварій (у минулому році – 329). Дорожні поліцейські уточнили, що види аварій траплялися найрізноманітніші – майже в тисячі випадків автомобілі перекидалися, наїжджали на перешкоду майже 1500 авто, на пішоходів – більше 3970. Іншу частку аварій становить наїзд на припарковані машини, зіткнення на трасах, наїзди на велосипедистів і інші. Поліція наводить статистику, де і чим найчастіше грішать водії. Наприклад, приріст зіткнень найбільший у Вінницькій області, приріст наїздів машин на припарковані авто – у Волинській, наїздів на велосипедистів – в Кіровоградській.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ПАРКОВКИ У ЛУЦЬКУ В НЕДОЗВОЛЕНИХ МІСЦЯХ: ХАМСТВО ЧИ БЕЗВИХІДЬ?

У МВС додають, що за півроку багато аварії сталися через поганий стан доріг – в результатікілька десятків людей були травмовані, п'ятеро загинули. Крім того, більше 200 аварій сталися з вини дітей: в них постраждали більше 230 дітей, семеро загинули.

У 2016 кількість аварій на українських дорогах різко зросла

Причини

Головними причинами аварій дорожні поліцейські називають перевищення швидкості, порушення правил обгону, виїзд на зустрічну смугу і пияцтво за кермом. За статистикою, найбільша кількість водіїв, які їхали за кермом в стані алкогольного сп'яніння, у Тернопільській області (в поліції пояснюють це тим, що їх стали активніше виявляти). В цілому в країні аварій через п'яниць стало більше майже на третину, в таких аваріях за півроку загинули 150 осіб, а число травмованих перевалило за 1620. Поліцейські вважають, що причина зростання аварій – психологічна.

"Дізнавшись, що більше не буде даішників, багато водіїв розслабилися і дозволяють собі порушувати. Цей перехідний період небезпечний, але в новій патрульній поліції, яка контролює ситуацію на дорогах, все ж поступово підсилюють контроль, попереду – створення дорожньої поліції", – неофіційно розповів нам один з керівників в МВС.

Офіційно в відомстві ситуацію з аварійністю не коментують, але уточнюють, що поліцейські справляються не гірше автоінспекторів.

Поліцейські кажуть, що в цілому ситуація на трасах однакова в країні. Наприклад, у Вінницькій області приріст зіткнень пояснюють низкою тимчасових труднощів.

"По-перше,скоротилося число особового складу, який забезпечував безпеку дорожнього руху. Друге відсутність фото- і відеофіксації в автоматичному режимі. Але це – в планах. Третє – недотримання правил водіями та пішоходами", – говорить в. о. начальника секторакомунікацій управління Нацполіціі у Вінницькій області Ірина Добровольська.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024