У Німеччині розкритикували реєстрацію російської вакцини проти коронавірусу

Середа, 12 серпня 2020, 11:02

Голова німецької Федеральної лікарської палати (Bundesärztekammer) Клаус Райнгард (Klaus Reinhardt) жорстко розкритикував реєстрацію в Росії вакцини від коронавірусу.

Про це інформує Deutsche Welle. 

"Я вважаю, що схвалення вакцини без вирішальної, третьої, фази випробувань – це ризикований експеримент на людях", – заявив він в інтерв'ю газеті Rheinische Post, що було опубліковане в вівторок, 11 серпня. "Це безвідповідально, вже на цій стадій робити щеплення цілим групам населення", – вважає Райнгард.

Своєю чергою керівник німецького Інституту імені Пауля Ерліха (ця установа в Німеччині видає дозволи на проведення клінічних випробувань і реєстрацію вакцин, – ред.) Клаус Чихутек (Klaus Cichutek) звернув увагу на низький рівень прозорості у розробці російської вакцини. Він наголосив, що ВООЗ застерігає від поспішної реєстрації вакцин. Із його слів, навіть в умовах пандемії треба обов'язково ретельно пройти всі етапи випробовування й перевірки.

У міністерстві охорони здоров'я ФРН також прокоментували ситуацію з реєстрацією в РФ вакцини від коронавірусу. У Європі для схвалення такої вакцини потрібні достатні свідчення, "отримані під час клінічних досліджень", які підтверджують її "ефективність і безпеку", заявила представниця відомства виданням медіагрупи Redaktionsnetzwerk Deutschland. Вона також звернула увагу на "особливе значення" третьої – останньої – клінічної фази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: