Поділитись:

"Як я вилікувався від коронавірусу", - журналіст Бутусов

Середа, 12 серпня 2020, 06:27

Юрій Бутусов, головний редактор сайту Цензор.нет, розповів про перебіг хвороби та як він лікувався від коронавірусу.

Про це він написав на своїй  фейсбук-сторінці.

Бутусов розповів, що спершу температура піднялась у його старшої доньки. Симптомів хвороби не було, а невелике підвищення температури, яке  лікарі вважають нормою, його не насторожило. Наступного ранку він відчув ломоту в тілі, температура піднялась до 37 градусів. Кашлю та нежитю не було. Згодом самопочуття покращилось, проте на третій день симпоти повернулись. Через часті контакти з людьми, що перебувають у групі ризику, Бутусов вирішив зробити тест на коронавірус. Він виявися позитивним. Згодом тестування пройшла його сім'я. Дружина та дві доньки отримали позитивний результат. У дружини із симптомів були тільки втома та втрата нюху. Середня донька виявилась здоровою. Журналіст припускає, що у неї імунітет до коронавірусу, оскільки взимку вона кілька разів перехворіла грипом у легкій формі.

Бутусов наголошує на тому, що він не займався самолікуванням і одразу звернувся до компетентного лікаря, що зустрічався із випадками коронавірусу серед лікарів.

Той запропонував йому лікування за рекомендаціями Європейської асоціації інфекціоністів, що передбачає амбулаторне лікування, де на кожен симптом призначають відповідні препарати. При цьому журналіст наголошує, що в кожного симптоми коронавірусу проявляються по-різному та лікування призначають кожному індивідуально.

Температура зникла на четвертий день. За шість днів стало легше дихати і повернулась енергія. За рекомендаціями лікарів, він провів два тижні на самоізоляції, вже без медикаментозного лікування. Зробив два тести на коронавірус, обидва негативні. 

"Коронавірус - небезпечна хвороба і її треба боятися. Ви будете вражені кількістю людей, що захворіли на COVID-19  і не знають про це. Реальна статистика  удвічі вища за заявлену кількість інфікованих. Треба розуміти - вірус вдарить всіх"

Бутусов рекомендує хворим на COVID-19 багато ходити, пити більше рідини і доглядати за собою. Швидка діагностика дозволить почати лікування і застерегти розвиток хвороби.

"Сидіти вдома - не варіант. Потрібно постійно бути на свіжому повітрі, але не наближатися до людей занадто близько і не занурюватися в натовп"

 

Якщо ви захворіли на коронавірус - не чекайте на допомогу держави! Після підтвердження діагнозу ніхто вас не контролюватиме. В селах і невеликих  містах немає де зробити тести і немає нікого, хто б вас контролював. Лікарі в районних лікарнях перевантажені пацієнтами, у котрих хвороба вже у важкій формі, тож подбайте про себе самостійно.

"Потрібна інформаційна кампанія щодо симптомів коронавірусу, щоб люди при ознаках хвороби вживали профілактичних заходів якомога швидше", - наголошує він

Він вважає, що витрачати гроші під час пандемії з коронавірусного фонду - це просто злочин,  безвідповідальне ставлення до здоров'я мільйонів українців. Держава повинна зробити хоча б якісь кроки на зустріч громадянам. До прикладу, здешевити тести, щоб більшість населення  могло собі їх дозволити в приватних лабораторіях. Це розвантажить державну клініку, де є величезні черги. Також необхідно забезпечити лікарів, пацієнтів та відвідувачів у державних клініках хоча б медичними масками.

Надрукувати
мітки:
коментарів