Поділитись:

На Волині боргують 10 мільйонів гривень зарплат

Вівторок, 02 серпня 2016, 08:55
На Волині боргують 10 мільйонів гривень зарплат

У Волинські області заборгнованість із виплати зарплат сягає більше 10 мільйонів гривень.

Для такої невеликої області це "неприпустимо велика" цифра, – підкреслив голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, який відвідав Волинь з робочим візитом, – повідомляє прес-центр Державної служби України з питань праці.

Зокрема, з Роман Чернега з головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком обговорили питання легалізації заробітної плати, що є гарантією соціальної захищеності працівників.

На Волині боргують 10 мільйонів гривень зарплат

У рамках робочої поїздки голова Держпраці провів зустріч з колективом Управління Держпраці та ДП "Волинський експертно-технічний центр Держпраці", наголосив на пріоритетних завданнях, які стоять перед службою. Зокрема, це стан промислової безпеки та охорони праці на підприємствах регіону.

"Рівень травматизму на підприємствах Волинської області зріс вдвічі. Тому наголошую на якості проведення спеціальних розслідувань нещасних випадків. Обов'язок інспектора виявити та попередити ризики, а також не допустити в майбутньому виникнення подібних нещасних випадків" – зауважив Голова Служби.

Особливу увагу Роман Чернега звернув на питання легалізації праці, виведення заробітної плати в прозоре русло та погашення заборгованості із зарплати на підприємствах області.

На Волині боргують 10 мільйонів гривень зарплат

"Для такої невеликої області, як Волинська, заборгованість із заробітної плати у розмірі більше 10 млн. грн. неприпустимо велика. Ця проблема потребує негайного вирішення, адже це не тільки наповнення бюджету держави, а й визначені законом гарантії для працюючого населення" – підкреслив Роман Чернега.

Голова Держпраці вкотре наголосив на недопущенні проявів корупції в органах державної влади. Усі корупційні ризики необхідно зупиняти вщент та застерігати будь-які можливі прояви таких. Хабарникам немає і не може бути місця в системах управління.

Голова служби також відвідав Спільне українсько-польське підприємство "Модерн-Експо". Група компаній "Модерн-Експо" – міжнародний холдинг, провідний виробник і постачальник торгового обладнання в Центральній і Східній Європі. Основними продуктами є торгові та складські стелажі, касові бокси, обладнання з нержавіючої сталі, холодильне і POS-обладнання. Чернега відзначив високий рівень підприємства у формуванні культури охорони праці. Зауважив, що система охорони праці на підприємстві функціонує на належному рівні.

На Волині боргують 10 мільйонів гривень зарплат

Надрукувати
мітки:
коментарів