Поділитись:

Українські артисти створили свою профспілку

Середа, 12 серпня 2020, 00:07
Українські артисти створили свою профспілку

Українські артисти, продюсери та інші причетні до музичної індустрії об'єдналися у "Всеукраїнську професійну спілку працівників музичної індустрії".

Про це повідомили на сторінці новоствореної організації, - передає Громадське.

Там зазначили, що офіційний документ про державну реєстрацію отримали у Міністерстві юстиції. Очільником профспілки є продюсер Михайло Ясинський, його заступником — правознавиця Ганна Степаненко.

До профспілки зокрема приєдналися такі представники музичної індустрії: режисер Алан Бадоєв, співачка Ольга Полякова (є членкинею правління), продюсер Юрій Нікітін, директорка і співвласниця музичного видавництва Best Music Мар’яна Вороніна, музикант та засновник видання LiRoom Олексій Бондаренко, продюсер та звукорежисер Вадим Лисиця, голова всеукраїнської асоціації дистриб’юторів, виробників і продавців професійного звукового та світлового обладнання Ольга Кушпитовська, співачка та авторка пісень Тетяна Решетняк (TAYANNA), засновниця форуму концертної індустрії Kyiv Music Days Євгенія Стрижевська, директор музичної PR/Digital агенції «Много воды» Олександр Варениця, промоутер та організатор фестивалів Ростислав Кулик, музикант, саунд-продюсер та автор пісень проєкту Cape Cod Максим Сікаленко та інші.

Наразі є 16 осередків, які представляють профспілку у різних областях України. Там закликають артистів, музикантів, авторів пісень, продюсерів, промоутерів, прокатників сценічного обладнання, організаторів музичних фестивалів та інших представників індустрії приєднуватися до неї.

Чим займатиметься профспілка

Там кажуть, що профспілка стане об'єднанням, яке матиме юридичні інструменти для захисту професійних інтересів представників музичної сфери, авторських прав, створення сучасного законодавства, інвестиційного клімату, податкової політики, галузевої програми розвитку тощо.

Своєю ціллю у профспілці називають розвиток музичного ринку та його інтеграцію в життя України і Європи.

Йдеться про розвиток авторської і виконавської школи, створення соціальних ліфтів, збільшення робочих місць, протидії творчої еміграції й відтоку глядацьких грошей за кордон, відкриття нових ринків.

Які перші кроки

 У профспілці кажуть, що вже подали до Ради пропозиції про створення профільного підкомітету музичної індустрії. Переконують, що на засіданні комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики ініціативу сприйняли позитивно і вже у вересні будуть розглядати питання про створення такого підкомітету.

Наступним кроком обіцяють розробити програму розвитку індустрії на 5 років, яку запропонують державі.

Ненайкращі часи для музичної індустрії

З початком пандемії коронавірусу у світі розважальна індустрія постраждала чи не найбільше. Так, у всьому світі скасували найбільші світові музичні фестивалі, позакривали кінотеатри та парки розваг. Україна не є винятком, відтак українські артисти, організатори подій та продюсери втрачають великі гроші і не можуть нормально працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів