Поділитись:

Вирвала з даху шифер: на Любешівщині кульова блискавка пошкодила будинок

Вівторок, 11 серпня 2020, 13:03
Вирвала з даху шифер: на Любешівщині кульова блискавка пошкодила будинок

Увечері, 10 серпня, аномальне явище спостерігало чимало жителів Хоцуня на Любешівщині – кульову блискавку. Потрапивши у дім одинокого старшого чоловіка, непрохана гостя наробила біди.

Про це повідомляє районна газета "Нове життя". 

О 18 год 16 хв на номер 101 надійшло повідомлення, що розряд блискавки влучив у житловий будинок у Хоцуні по вул. Миру, повідомив провідний інспектор Любешівського РС УДСНС Ігор Парчук. Однак загорання ліквідовувати пожежникам не довелося, адже його не було.  Водночас, як засвідчують надзвичайники, блискавка завдала збитків: пошкоджені внутрішня електромережа, електролічильник, вікна, двері, дах, стіна.

В. о. старости Хоцунського старостинського округу Віра Матейчик повідала подробиці: на очах багатьох односельчан за лічені хвилини кульова блискавка клубком вогню влетіла в дім, вирвала кілька вікон, дверей, зруйнувала одну стіну будинку та вилетіла з димом, вирвавши з даху шифер. На щастя, господаря, одинокого старшого чоловіка, вдома не було. Саме очільниця громади викликала рятувальників. Приїжджали й поліцейські на місце події. Всім селом думатимуть, каже Віра Хомівна, як допомогти дідусеві, котрий сам собі нічим не зарадить, навіть у побутових справах не справлявся, його навідувала соціальна працівниця. Наразі вікна затулили, чим могли. Але відновлювальні роботи потребують часу і, звичайно, коштів. Не кажучи про те, що внаслідок надзвичайної події треба повністю відновлювати електромережу, встановити новий лічильник.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 


 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів