Поділитись:

Волинські гірники поскаржилися на зловживання керівництва шахт

Понеділок, 01 серпня 2016, 18:16
Волинські гірники поскаржилися на зловживання керівництва шахт

Представники трудового колективу ДП "Волиньвугілля" просять голову облдержадміністрації Володимира Гунчика вирішити проблему із заборгованістю шахтарської зарплати та запевняють про зловживання керівництва нововолинських шахт.

Про це стало відомо під час особистого прийому громадян головою ОДА 1 серпня, – пише Волинський інформаційний портал.

Працівник "Волиньвугілля" та одночасно представник профспілки "Бужанської" шахти Богдан Макарчук, висловлюючи спільну позицію колективу виловився: "Нас цікавить наша зарплата і подальша робота підприємства. Ні для кого не секрет, що те, що робилося на підприємстві, йшло не на його користь". Його підтримали й інші шахтарі, які в один голос запевнили, що результати їхньої праці лягають просто комусь "в кишеню".

Натомість Володимир Гунчик висловився з приводу того, що наразі триває розгляд кримінальних справ, пов'язаних із зловживаннями на шахтах. Тож він порадив гірникам таки дочекатися закінчення їхнього розгляду.

"Я знаю, кожен керівник, який приходив, тягнув свою ниточку, а шахтарів просто використовували. Але нехай цим займаються правоохоронні структури. В мене немає повноважень прокурора давати оцінку діям керівництва", – додав очільник області. Він також інформував, що цього тижня, у четвер, у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості відбудеться нарада, на порядку денному якої два питання: заборгованість шахтарської зарплати і перспективи розвитку вугільної галузі загалом.

Тож Гунчик рекомендував представникам "Волиньвугілля" визначитися з людиною, яка поїде разом з ним на нараду. "200 мільйонів гривень знаходяться зараз на погодженні в Міністерстві фінансів. Думаю, це погодження відбудеться до четверга і міністр говоритиме цифрами, що і куди буде йти", – додав голова облдержадміністрації.

На його переконання, у цій проблемі насамперед держава має зайняти чітку позицію, а не "втішати шахтарів подачками". Тому на запланованій нараді голова ОДА підніме такі питання: заборгованість із зарплати гірникам, перспектива запуску шахти №10 Нововолинська та перспективи інших шахт. Володимир Гунчик вкотре наголосив, що держава мусить чітко сказати шахтарям про свою стратегію щодо вугільної галузі Волині. Гірники мусять знати, що чекає на них завтра.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
15:50
26 лютого 2024
08 лютого 2024
06 січня 2024
15 листопада 2023
26 жовтня 2023
14:10
28 червня 2023
11 травня 2023
10 травня 2023
07 травня 2023
09:07