Поділитись:

Кількість польських віз, виданих українцям, зменшилася вдвічі

П'ятниця, 07 серпня 2020, 19:26
Кількість польських віз, виданих українцям, зменшилася вдвічі

Із січня по червень цього року українцям, які бажають працювати в Польщі, видали понад 270 тис. віз. За аналогічний період торік ця кількість була майже вдвічі більшою.

Про це свідчать дані Міністерства закордонних справ Республіки Польщі, – повідомляє Монітор Інфо.

Таке зниження є наслідком коронавірусної епідемії та ускладнень, що виникли у прикордонному русі та роботі установ. Однак експерти вказують, що менша кількість виданих віз не означає, що у Польщі тепер вдвічі менше працівників з України – значна частина українців просто не виїжджала з Польщі.

Найбільше зменшення кількості виданих віз було зафіксовано у другому кварталі цього року, що, зокрема, було пов’язане із закриттям або обмеженою роботою польських консульств в Україні та візових центрів.

За оцінками експертів, реальне зменшення пропозиції українських робітників на польському ринку праці становить приблизно 20 %, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Однак слід пам’ятати, що багато галузей економіки, в т. ч. сфера послуг, туризм та громадське харчування, значно знизили свої потреби на персонал. Отже, скорочення пропозиції українських працівників не спричинило масових проблем з персоналом в польських фірмах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів