Поділитись:

Які волинські держадміністрації бояться публічності

Понеділок, 01 серпня 2016, 13:40

Дві районні державні адміністрації на Волині ще досі не мають власних кабінетів на Єдиному веб-порталі використання публічних коштів E-data.

Про це повідомив директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк на оперативній нараді 1 серпня.

"Досі не зареєстровали службові кабінети на порталі E-data Іваничівська та Шацька райдержадміністрації", – заявив Никитюк.

Він додав, що Шацька РДА не зареєструвала кабінет, незважаючи на те, що команда порталу провела у районному центрі 14 липня семінар на цю тему.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зазначив, що 2 серпня в облдержадміністрації заплановано робочу нараду щодо Prozorro.

"Від 1 серпня вступив у дію Закон "Про публічні закупівлі" в частині органів місцевого самоврядування, місцевих РДА і бюджетів. Чиновники вищого рівня працюють у цьому напрямку з 1 квітня", – зауважив голова ОДА.

Довідка: портал E-data створено відповідно до Закону "Про відкритість використання публічних коштів".

Згідно із законом, на цьому ресурсі повинні публікувати інформацію про використання так званих публічних коштів, зокрема грошей державного та місцевих бюджетів, кредитних ресурсів, наданих під державні та місцеві гарантії, коштів Нацбанку і держбанків, Держцільових фондів, Пенсійного фонду та фондів загальнообов'язкового державного соцстрахування, коштів державних та комунальних підприємств.

Надрукувати
мітки:
коментарів