Поділитись:

lifecell, «Київстар» і «Vodafone» разом запустять 4G у селах та на автодорогах

Четвер, 06 серпня 2020, 21:02
lifecell, «Київстар» і «Vodafone» разом запустять 4G у селах та на автодорогах

фото ілюстративне 

6 серпня lifecell, «Київстар» і «Vodafone Україна» підписали меморандум про спільне використання телекомунікаційної інфраструктури для прискорення розгортання мереж 4G у сільській місцевості і на автодорогах.

Про це інформує Медіасат. 

«Ми пропонуємо мобільним операторам розширити дію вже підписаного меморандуму і застосовувати у всіх населених пунктах, де є необхідність в розвитку або поліпшення якості мобільного зв'язку, а не тільки в тих, де проживає менше 2-х тис. чоловік. Адже кожен українець має право отримати доступ до якісних послуг мобільного зв'язку, незалежно від місця проживання. Розширене співробітництво операторів в населених пунктах, які потребують поліпшення зв'язку (без прив'язки до кількості жителів), дасть можливість отримати доступ до послуг 4G всім без винятку громадянам України, які проживають в селах до 2-х тис. жителів і в невеликих містечках з населенням 3 -4 тис. осіб», – зазначив Ісмет Язиджі, СЕО lifecell.

Доступні кожному цифрові технології відкривають нові можливості для розвитку економіки і підвищення якості життя громадян. Спільне використання інфраструктури мобільних мереж у всіх населених пунктах, де це необхідно, забезпечить громадянам рівні можливості доступу до послуг, інформації і знань, які надаються на базі сучасних технологій.

Операторам така співпраця дозволить швидше розгортати 4G-покриття по всій території України і забезпечити виконання указу Президента України «Про деякі заходи щодо поліпшення доступу до мобільного інтернету», згідно з яким вони повинні протягом декількох найближчих років забезпечити 4G-зв'язком населені пункти з кількістю жителів від 2-х тис. чоловік і основні автодороги.

Оператори мобільного зв'язку України вже провели рефармінг (обмін) радіочастотами в діапазоні 900 МГц в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській, Тернопільській та Рівненській областях. До кінця року він буде проведений у всіх інших областях України згідно із затвердженим графіком. Після рефармінг кожен оператор зможе використовувати суцільні смуги радіочастот, що дозволить надавати абонентам якісні послуги 4G-зв'язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів