Поділитись:

Microsoft планує перейти на безвідходне виробництво у 2030

Середа, 05 серпня 2020, 03:44
Microsoft планує перейти на безвідходне виробництво у 2030

Корпорація комп'ютерних технологій Microsoft перейде на безвідходне виробництво у 2030 році.

Про це інформує Суспільне.

"Ми прагнемо збільшити здатність наших пристроїв до повторного ремонту і збалансувати це з іншими аспектами виробництва, такими як безпека та довговічність, і, звичайно, найважливішим для нас — надійністю", — заявив генеральний менеджер Microsoft з енергетики та екологічної стабільності Браян Янус.

Так, щоб на 100% відмовитися від відходів, компанія збирається створити спеціальні "центри циркуляції" і власними силами переробляти відходи. Це дозволить їй відмовитися від послуг сторонніх компаній.

Також Microsoft активно працює над проблемою так званих е-викидів, які за 2019 рік по всій планеті склали понад 53,6 мільйона тонн. Ідеться про комп'ютери, побутову електроніку, мобільні телефони та інші пристрої, які викидаються.

Для того, щоб зменшити ці відходи, спеціалісти у сфері переробки відходів наполягають на так званому "праві на ремонт" — технологічні компанії мають надавати споживачам інформацію, яка дозволить їм самостійно ремонтувати гаджети.

У свою чергу, Microsoft заявила, що компанія підтримує "право на ремонт" та планує ще багато кроків для досягнення безвідходного виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів