Поділитись:

Спецоперація: як волинські енергетики визволяли лелеку

Вівторок, 04 серпня 2020, 16:22

Працівники Рожищенської філії ПрАТ «Волиньобленерго» допомогли врятувати лелеку.

Про це повідомили в пресслужбі підприємства. 

«Пташка уже кілька днів була заплутана у мотузку, самостійні дії звільнитися були марними», – розповідає Галина Мартинюк історію про лелеку, який потрапив у біду.

Небайдужі жителі села Бортяхівка Рожищенського району та сільський голова Володимир Уринюк викликали чергові бригади «Волиньобленерго» та рятувальників.

«Робота спеціалістів та сміливців села Бортяхівка привела до звільнення полоненого. Наразі із лелекою усе добре, перебуває у надійних руках», – ділиться очевидиця.

Щоб вберегти лелек від загибелі, а електромережі – від аварійних ситуацій, волинські енергетики щороку встановлюють безпечні платформи на опорах ліній електропередачі. Фахівці зазначають, лелеки будують свої гнізди з усього, що трапиться, а пташина оселя важить кілька сотень кілограмів. Якщо ж гніздо впаде на електромережі, наслідки можуть бути трагічними – лелеки гинуть, на лінії – аварія. Аби такого не сталося без спеціальних платформ не обійтися. Такі «квартири» покращують умови проживання птахів, і підвищують надійність та якість електророзподілу. 

Якщо у вашому селі є лелечі гнізда лелек на опорах, можна звернутися до районної філії ПрАТ «Волиньобленерго» з проханням встановити таку платформу. У жодному разі не можна ремонтувати чи переносити гніздо з опори ЛЕП самотужки – це вкрай небезпечно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів