Поділитись:

Зламані акаунти Facebook та Instagram: назвали середні ціни в даркнеті

Вівторок, 04 серпня 2020, 21:02
Зламані акаунти Facebook та Instagram: назвали середні ціни в даркнеті

Агентство Privacy Affairs опублікувало звіт Dark Web Price Index 2020, в якому розповіли про середні ціни на зламані облікові записи соцмереж в даркнеті.

Про це пише MediaSapiens.

Дослідники проаналізували сотні записів у даркнеті, де хакера регулярно обмінюються вкраденими обліковими даними. В ході дослідження вдалось проіндексувати середні ціни на різні типи облікових записів.

Зламані акаунти в соцмережах кошують у Facebook $74,5, Instagram – $55,45, Twitter – $49. Зламаний акаунт в Gmail вартує дорожче – $155,75. Дослідники пояснюють це тим, що зламана пошта дає доступ і до інших акаунтів жертви.

Згідно зі звітом, в даркнеті відносно небагато пропозицій зі злому і продажу акаунтів. Можливо, це пов'язано з відсутністю попиту в поєднанні з посиленням заходів безпеки.

Продаються в даркнеті і дані про банківські картки. Доступ для банківських карт з сумами від $ 2 тис. коштує всього $65. Продавці дають гарантію успішного зняття коштів в районі 80 %. За доступ до даних по акаунту платіжної системи PayPal хакера просять в середньому $198. Це найбільш популярний запит на ринку незаконних послуг.

Також можна купити 1000 підписників в таких сервісах, як Twitch, Spotify, Pinterest, SoundCloud. Ціни на них стартують від $1 до $10.

Дослідники також визначили вартість DDoS-атак. Наприклад, 24-годинна атака потужністю 10000-50000 запитів в секунду на незахищений вебсайт в середньому коштує $60.

Звіт містить дані й про підроблені документи. Найдорожче коштують паспорти США, Канади та країн Європи – їхня середня ціна становить $1500.

Для того, щоб зберегти свої акаунти від злому, варто дотримуватись простих правил. По-перше, не відкривати фішингові листи та переходити за сумнівними посиланнями. По-друге, використовувати двофакторну аутентифікацію. По-третє, користуватися різними браузерами, а не лише Google Chrome. По-четверте, надаючи програмі дозвіл на доступ до ваших персональних даних, дізнайтеся, де саме планують використовувати ці дані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів