Поділитись:

ВООЗ зібрала надзвичайний комітет через повторні сплески Covid-19

Вівторок, 04 серпня 2020, 05:16
ВООЗ зібрала надзвичайний комітет через повторні сплески Covid-19

ВООЗ зібрала надзвичайний комітет через повторні сплески Covid-19. Небезпека залишається  навіть в регіонах, де більшість населення перехворіло на COVID-19.

Про це повідомляє  "Твоє місто".

Світова спільнота досягла прогресу в розробці вакцини проти коронавірусної інфекції, однак, поки ефективного засобу проти патогена ще немає, варто продовжувати тактику стримування пандемії. До таких висновків дійшов надзвичайний комітет Всесвітньої організації охорони здоров'я на своєму засіданні.

«Ряд вакцин наразі є на третьому етапі клінічних випробувань, і ми всі сподіваємося отримати ефективні вакцини, які можуть запобігти зараженню людей», – каже він.

За словами Тедроса Геберйесуса,  очільника ВООЗ, в деяких країнах, які дуже постраждали від пандемії, спостерігаються повторні сплески інфекції, але в той же час іншим вдається брати захворюваність під контроль.

Він застеріг від поспішного скасування карантину і закликав підтримувати систему охорони здоров'я. Влада, на його думку,  повинна забезпечувати тестування, ізоляцію і лікування інфікованих, а також виявлення їхніх контактів. Люди – дотримуватися дистанції, носити маску, регулярно мити руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів