Поділитись:

Українська економіка виходить з кризи

Вівторок, 04 серпня 2020, 03:20
Українська економіка виходить з кризи

Нацбанк вважає, що українська економіка потроху виходить з кризи.

За даними регулятора, ділові очікування в торгівлі і промисловості практично вийшли на докарантинний рівень, -  передає "Новое время".

Економіка починає виходити з кризи, проте ще потребує стимулюючої монетарної політики. 

Відзначається, що в липні відновилося поступове відновлення роздрібної торгівлі, сповільнилося падання споживчого імпорту, а ділові очікування в торгівлі і промисловості практично вийшли на докарантинний рівень.

Також в комітеті НБУ відзначили, що в останні місяці відбувся розворот інфляційного тренда. Зростання цін прискорилося внаслідок подорожчання енергоносіїв на світових ринках і поступового відновлення попиту.

У комітеті НБУ вважають, що в таких умовах збереження облікової ставки на рівні 6% є оптимальним рішенням. Відзначається, що з одного боку це залишає банкам достатній простір для зниження депозитних і кредитних ставок, а з іншого - направлено на забезпечення помірної інфляції в 2021-2022 роках.

Раніше НБУ оновив прогноз падіння ВВП України за підсумками поточного року до 6% . При цьому, Нацбанк очікує зростання ВВП України на рівні 4% вже з наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів